banner564

“Özelleştirmeye  karşı değilim” 

Ercan’ı örnek gösteren Bakan Taçoy, limanlarda da yap-işlet-devret modelinin uygulanabileceğini söyledi

“Özelleştirmeye  karşı değilim” 
banner598

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “KKTC’nin ihtiyacı olan elektriğin minimum yüzde 45, maksimum 55’ini Kıb-Tek üretecek” açıklamasında bulundu.

Verilen bilgiye göre, katıldığı televizyon programında, “Kıb-Tek”, “özelleştirme” ve “Türkiye’den gelecek parayla” ilgili değerlendirmelerde bulunan Taçoy, Maraş konusunda değinerek “Maraş gündemimizden hiç düşmedi” dedi.
Taçoy, “Özelleştirmelere karşı değilim” açıklamasında da bulundu.
Hasan Taçoy, Kıb-Tek ile ilgili bir dizi faaliyet yürütmeye çalıştıklarını ifade ederek, elektrik kurumunun enerjinin yüzde 55’ini sağladığını, yüzde 45’i dağıtılırken oluşan maliyetin de göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.
Bakan Taçoy, AKSA’dan alınan elektriğin, enerji üretim, iletim ve dağıtım maliyetinin de hesaplanması gerektiğini kaydederek, “Yenilenebilir enerji konusunda da çalışma yapılmalı ”dedi.
Elektrik kurumu çalışanlarına garanti verdiklerini de söyleyen Hasan Taçoy, “Ülkenin stratejik durumundan dolayı KKTC’nin ihtiyacı olan elektriğin minimum yüzde 45, maksimum 55’ini Kıb-Tek üretecek” şeklinde konuştu.
Özelleştirme konusundaki soruyu da yanıtlayan Bakan Taçoy net bir şekilde özelleştirmeye karşı olmadığını söyledi.

“750 milyon farklı kalemlere harcanacak”
Taçoy, Ercan Havalimanı’nda yap- işlet- devret modeli olduğunu da anımsatarak, limanlarda otorite kurulabileceğini, limanların özele verilebileceğini, buralarda kamu- özel işbirliği olabileceğini ve sorumlulukların paylaşılabileceğini ifade etti.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “Ben özelleştirmelere karşı değilim” dedi.
Mali protokol kapsamında Türkiye’den gelecek 750 milyon TL ile ilgili soruyu da yanıtlayan Taçoy, “Her şeyin reform meselesi. Farklı kalemler var. Para bütün olarak görülüyor ancak parça parça. 5 ayda sıkıntıya girmeden Türkiye’nin öngördüğü ve yaratılan değerlerle iyi işleri yapmak için çalışacağız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473