banner564

Kıbrıs Türkü’nün gurur günü

KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü ülkenin dört bir yanında düzenlenecek törenlerle ve etkinliklerle kutlanacak

Kıbrıs Türkü’nün gurur günü
banner598
Gençlik Dairesi 7. Cumhuriyet Şöleninin Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ikinci gecesinde halk dansları gösterileri sunuldu.
Şölen kapsamında önceki gün gece Gençlik Dairesi Lapta Gençlik Kampında Kıbrıs gecesi de düzenlenerek gelen misafir gruplara ülke kültürü tanıtıldı.
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, daireye bağlı Paşaköy ile Vadili Gençlik Merkezi ve Dörtyol Kültür Sanat Derneğinin katkılarıyla gecenin düzenlendiğini belirterek, görev alan dansçılara, müzisyenlere ve eğitmenlerine teşekkür etti.

Akıncı konuşacak, 21 pare top atılacak
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33’üncü kuruluş yıldönümü ülkenin dört bir yanında düzenlenecek törenlerle ve etkinliklerle kutlanacak.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den gelecek heyetler, Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ortak olacak.
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bugün saat 12.00’de Bayrak Radyo Televizyonu’ndan yapacağı konuşma ve yine aynı saatte gerçekleştirilecek 21 pare top atışıyla başlayacak.
Kıbrıs Türk halkının liderleri de Cumhuriyet Bayramı’nda anılacak.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle yarın akşam resepsiyon verecek.

Tüm ilçelerde tören düzenlenecek
Başkent Lefkoşa’da ve ilçelerde de 15 Kasım nedeniyle törenler düzenlenecek. Törenlerin tümünde çelenkler anıtlara sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı’yla bayraklar göndere çekilecek.
Ülkenin farklı yerlerinde öğrenim gören çocuklar, gençler şiirlerini 15 Kasım için okuyacak. Günle ilgili konuşmalar da yapılacak.
Lefkoşa’daki ilk tören Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde olacak. Tören, saat 08.00’de başlayacak.
Lefkoşa’da, Atatürk Anıtı’nda da bir tören düzenlenecek. Tören saat 09.30’da başlayacak.
Dr. Fazıl Bulvarı’ndaki törense saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tören birliklerini selamlamasıyla başlayacak.

Denktaş’ın anıt mezarının temeli atılacak
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarının temel atma töreni de 15 Kasım’da olacak. Tören, saat 12.30’da başlayacak.

İlçelerde tören saatleri…
Gazimağusa’da Zafer Anıtı’nda saat 14.30’da, saat 15.00’te Polatpaşa Bulvarı’nda tören yapılacak.
Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı ve Müze önünde 2 tören düzenlenecek.
Girne Atatürk Anıtı önündeki tören saat 15.00’te başlayacak ve resmi geçitle tamamlanacak.
İskele’deki 15 Kasım töreni Ecevit Meydanı’nda düzenlenecek. Tören saat 10.00’da başlayacak.
Akdoğan’daki 15 Kasım töreni sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Mehmetçik’teki tören yeni Atatürk büstünde olacak ve saat 09.30’da başlayacak. Lefke Atatürk Anıtı önündeki tören saat 10.00’da başlayacak. Hemen ardından Lefke’deki ikinci tören Lefke Kaymakamlık binası önünde yapılacak.
Geçitkale’deki tören Geçitkale İlkokulu’nda düzenlenecek. 15 Kasım töreni saat 09.00’da başlayacak.

Şölende konser ve defile da var
Şölen kapsamında konserler verilecek, halk dansları gösterisi ve defile yapılacak. Buna göre, şölen programında yer alan isimler şöyle:

“Ayşegül Zaim konseri, Mehteran bölüğü konseri, spor gösterileri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bando Konseri, Abdullah Öztoprak'ın ‘Varım, Varlığım!’ defilesi, Kültür Dairesi halk dansları gösterisi ve Işın Karaca Konseri.”
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 33’üncü yıl konserini Gazimağusa’da ve Lefkoşa’da verecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 06:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474