banner564

“Kıbrıs’ta Barış Süreci”

CTP’nin 45’inci yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde panel düzenlendi

“Kıbrıs’ta Barış Süreci”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 45. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde, önceki gün akşam, CTP Güzelyurt İlçe Binası’nda, Rum eski Hükümet Sözcüsü ve AKEL Politbüro Üyesi Stefanos Stefanu ve CTP Güzelyurt milletvekili Armağan Candan'ın konuşmacı olduğu, “Kıbrıs’ta Barış Süreci” adlı panel düzenlendi. 
CTP açıklamasına göre, toplantıya CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, CTP MYK Üyesi ve Dışilişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam ve Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali de katıldı. 
Panelde ilk sunumu Stefanos Stefanu gerçekleştirirken, ardından da Armağan Candan söz aldı. İki konuşmacı da bölünmüş bir Kıbrıs’ta yaşamak yerine iki toplumlu, iki kesimli ve siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon oluşturulabilmesi için ortak mücadele çağrısı yaptı. 

Stefanu: Geleceğimiz belirsiz
Stefanos Stefanu, AKEL olarak genel görüşlerinin Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüme ulaşılmadığı sürece adada yaşayan insanların geleceğinin belirsiz olacağı yönünde olduğunu belirtti. 
Yeniden birleşme adına iki toplumu da hazırlamak gerektiğinin altını çizen Stefanu, Kıbrıs sorununu çözmek için çaba harcamaya devam edilmesi gerektiğini kaydetti. 
Hristofyas’ın ardından göreve gelen Nikos Anastasiadis’e, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile yürüttüğü müzakereler esnasında bir takım fikirler sunduklarını ve sürece katkı yapmaya çalıştıklarını belirten Stefanu, buna rağmen hiçbir ilerleme sağlanamadığını vurguladı. 

Candan: Kritik bir dönemeçteyiz
CTP Güzelyurt milletvekili Armağan Candan, Kıbrıs müzakerelerinde 11 Şubat 2014 açıklaması zemininde başlamış olan yeni sürecin Akıncı’nın seçilmesi ve CTP Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami’nin de Müzakereci olarak atanmasıyla birlikte yoğun ve kritik bir dönemece girildiğini kaydetti. 
Akdeniz’de şu anda bir savaş ortamının hakim olduğunu anımsatan Candan, “Bölgemize örnek olup Kıbrıs’ı Akdeniz’in parlayan yıldızı yapmak kendi elimizdedir” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473