banner564

“Kimseye yumruk atmadım”

Ali Osman Uçanok ile aralarında husumet bulunmadığını ifade eden İsmet Felek, “17 yıldır KKTC’de yaşıyorum, tek bir sabıka kaydım yok” dedi

“Kimseye yumruk atmadım”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde mahkeme binası önünde başlayan ve Gazimağusa Devlet Hastanesinde devam eden kavganın taraflarından Felek grubunun duruşmasında son dönemece gelindi. 
İddia Makamının tüm tanıklarını dinletmesinin ardından söz savunmaya geçti. İsmet Felek, Özcan Hangün, Akif Uygur ve Cüneyt Arık’ın da aralarında olduğu 13 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında dün, İsmet Felek sanık kutusundan mahkemeye karşı savunmasını yaptı. Felek, olayın yaşandığı 20 Ağustos 2015 tarihinde saat 11.00 sıralarında İlker Ercüment’in kendisini aradığını ve saldırıya uğradıklarını, saldırı sonucunda Özcan Hangün’ün yaralandığını bildirdiğini söyledi.
Felek, bunun üzerine olayın yaşandığı mahkeme binası önüne gittiğini ve Özcan Hangün’ü hastaneye götürmek için ikna ettikten sonra kendisini bir araçla hastaneye doğru yola çıkardıklarını, kendisininde başka bir araçla arkasından hasteneye gittiğini anlattı. 

“Ben olayların yatışması için büyük çaba sarfettim”
Kendisinin Özcan Hangün’den 5 dakika kadar sonra hastaneye gittiğini ve gayet sakince hastane içerisine girdiğini ve Ali Osman Uçanok ile göz göze geldiğini söyleyen Felek, yanında bulunanlardan bir tanesinin “gelin aramızdaki meseleyi kapatalım” diyerek Uçanok’un olduğu tarafa doğru yöneldiğini aktardı.
Kendisinin ise olayların yatışması için büyük çaba sarf ettiğini savun Felek, hatta o esnada Ali Osman Uçanok’un girdiği odanın kapısı önüne gelerek içeri girmeye çalışanları engellediğini anlattı.
Felek, kendisinin tek hedefinin Özcan Hangün’ü hastaneye götürerek tedavi ettirmek olduğunu ve gün sonunda da hastanede olaylar çıkmasının akabinde Hangün’ü özel bir hastaneye götürerek tedavi ettirdiklerini ileri sürdü.

“17 yılda tek bir sabıkam yok”
Ali Osman Uçanok ile kesinlikle hiçbir husumeti olmadığını savunan Felek, kendisi ile yıllarca birçok iş yaptıklarını ileri sürdü. Uçanok’un polis ile beraber birlik olup kendisini mafya lideri olarak göstermeye çalıştığını iddia eden Felek, 17 yıldır KKTC olduğunu bu süre içerisinde tek bir sabıkasının olmadığını, evinin ve aracının defalarca aranmasına rağmen yasadışı tek bir unsura dahi rastlanmadığını söyledi. 3 tane çocuğunun olduğunu ve kendisinin sadece ticaretle uğraşan bir kişi olduğunu savunan Felek, Polis Müdür Muavini Gökay Karagil’in yakınlarına baskı yaptığını iddia etti. 

“Görüntülerde yumruk attığım tek bir an bile yok”
Olayları kaydeden kamera görüntülerinde yumruk attığı tek bir anın bile bulunmadığını iddia eden Felek, görüntülerde olmadığı anlarda yumruk attığının iddia edildiğini savunarak, “yaklaşık 250 saniyelik görüntülerde yumruk atmadım da görüntüde olmadığım 7 saniye içerisinde mi 6-7 tane yumruk attım” diyerek kendini savundu. Duruşma savunmanın tanık dinletmesi için 14 Nisan 2015 tarihine ertelendi.

Uçanokların kararı bugün açıklanıyor
Öte yandan kavganın taraflarından Uçanok grubunun kararı da bugün açıklanacak, Ali Osman Uçanok ve Kamil Uçanok başta olmak üzere 6 sanığın yargılandığı davada geçtiğimiz ay içerisinde İddia Makamı ve Savunmanın hitaplarını tamamlamasının ardından Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran kararın 7 Nisan 2016 tarihinde okunacağını açıklamıştı. Gözler bugün okunacak olan karara çevrildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474