banner564

Kirleten temizler!

Gürcafer, “İnşaat atıklarının geri dönüştürülmesi hem enerji tüketimi bakımından hem de dağlarımızın tüketilmemesi bakımından çok önemlidir” dedi

Kirleten temizler!
banner598
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), "Kazı, Yıkım ve İnşaatlardan Çıkan Atıkların Yönetimi ve Geri Dönüştürülmesi" çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
KTİMB’den verilen bilgiye göre, kâr amacı gütmeyen ve elde edilecek gelirin doğadaki tahribatın rehabilite edilmesine harcanacak olan proje hakkındaki toplantı, KTİMB binasında yer aldı.
Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, toplantıda yaptığı konuşmada, "Uzun yıllardır ülkemizde taşocakları ile ilgili ciddi bir sorun vardır, bunun herkes farkındadır. Taş ocaklarının yarattığı manzara çok rahatsız edicidir” dedi.
“İnşaat atıklarının geri dönüştürülmesi ve bunun tekrardan ekonomiye kazandırılması hem enerji tüketimi bakımından hem de dağlarımızın tüketilmemesi bakımından çok önemlidir.
Düşünün ki 2 milyon ton inşaat atığını geri dönüştürüp kullanabilirsek ki bu mümkündür, aynı oranda agrega ihtiyacınız azalacak demektir. Agrega ihtiyacınızın azalması demek dağların taşların kırılmaması demektir. Bu projenin bir parçası olarak, taşocakları sorununun disiplinize edilmesi ve zaman içinde doğanın kendi kendini tedavi etmesini sağlamak istiyoruz."
Toplantıda AB Misyon Şefi Alessandro Bianciardi, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, Çevre Mühendisi Doğuç Veysioğlu, Katı Atık Uzmanı Andy Whitmann, Çevre Mühendisi ve Katı Atık Uzmanı Sibel Paralik konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474