banner564

‘Kirpi’ operasyonu

Narkotiğin aksiyon filmlerini aratmayan takibi sonucu; 145 gram bonzai ele geçirildi, uyuşturucu ile bağlantısı olduğu iddiasıyla ikisi kadın 5 kişi tutuklandı

‘Kirpi’ operasyonu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da, önceki gece Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesine gelen bir ihbarın ardından başlatılan operasyon aksiyon filmlerini aratmadı. Nefes kesen operasyon sonucu 145 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirildi, suçla bağlantılı olduğu iddiasıyla ikisi kadın 5 kişiyi suçüstü yakalandı. Zanlılar dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Narkotik Şube’nin “Kirpi” adını verdiği operasyon, Mormenekşe köyünde uyuşturucu alış verişi yapılacağı bilgisinin alınması ile başladı. 
Aldığı ihbarı değerlendirerek Mormenekşe’ye giden ve bir tabela altına gizlenmiş poşet içerisinde 80 gram ağırlığında uyuşturucu madde olduğunu tespit eden Narkotik Şube ekipleri, bölgede pusuya yattı. Pusu görevinin başlamasından yaklaşık 1 saat sonra bölgeye gelen kiralık bir araç içerisinden Onur Güler isimli zanlının inerek, uyuşturucu maddelerin olduğu poşeti aldı. Bu esnada harekete geçen polis, Güler’i olay yerinde etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

Dur ihtarına uymayarak kaçtılar
    Onur Güler’i bölgeye getiren ve indirdikten kısa bir süre sonra geri almak için dönen ve içerisinde diğer zanlılar Uğur Özbayır, Murat Özbayır, Melissa Şen ve Tuğba Tiken’in bulunduğu kiralık araç, polisin dur ihtarına uymayarak hızla olay yerinden uzaklaştı.

Oparesyon Beyarmudu’na kadar uzadı
Polis yaptığı takip sonucu, kiralık araç ile bölgeden uzaklaşan Uğur Özbayır, Murat Özbayır, Melissa Şen ve Tuğba Tiken’in, KKTC’yi yasal olmayan yollardan terketmek üzere Beyarmudu köyüne gittiğini tespit etti.
Zanlıların kaçmaya hazırlandığını öğrenen Narkotik Şube ekipleri, Beyarmudu’na giderek, köy içerisinde, bir sokakta gizlenen Uğur Özbayır ve Melissa Şen’i tespit ederek gözaltına aldı.

Onur, Uğur ve Melissa sabah mahkemeye çıkarıldı
    Operasyon kapsamında önceki gece tespit edilerek gözaltına alınan Onur Güler, Uğur Özbayır ve Melissa Şen, dün sabah tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, mahkemeye meseleyi aktardı.
Özdesoy, 15 Haziran 2017 tarihinde, Mormenekşe köyünde bir bölgede  uyuşturucu alışverişi yapılacağı bilgisini aldıklarını ve saat 19.30 sıralarında konu bölgeye giderek yapmış oldukları kontrol sonucunda bir poşet içerisinde 80 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde olduğunu tespit ettiklerini ve bölgede pusu görevine başladıklarıı söyledi. 

İlk olarak Onur yakalandı
Özdesoy, pusu görevine başlamalarından yaklaşık 1 saat sonra içerisinde Onur Güler, Uğur Özbayır, Melissa Şen, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken’in bulunduğu kiralık aracın bölgeye geldiğini ve zanlılardan Onur Güler’in konu poşeti almak üzere araçtan indiğini ve poşeti almak üzereyken etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığını anlattı.
Özdesoy, Güler’i bölgeye indirtikten sonra, ileride bulunan yoldan geri dönerek Güler’i almaya gelen kiralık aracında durdurulmak istendiğini, ancak konu araçtaki zanlıların dur ihtarına uymayarak kaçtıklarını söyledi.

Farklı bir yerde yeni zula bulundu
Kiralık araç ile olay yerinden kaçan zanlılar, Uğur Özbayır, Melissa Şen, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken’in, yasadışı yollardan kaçmak üzere Beyarmudu köyüne gittikleri bilgisi aldıklarını anlatan Özdesoy, Uğur Özbayır ile Melissa Şen’i, Beyarmudu’nda bir sokak içerisinde gizlenirken tespit ederek gözaltına aldıklarını aktardı.
Özdesoy, zanlı 1 Onur Güler’in, aynı bölgede, farklı bir yerde bir uyuşturucu zulasının daha olduğunu söylemesi üzerine, bölgeye gittiklerini ve zanlının gösterdiği bölgede 65 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.
Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Özdesoy, mahkemeden süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Murat ve Tuğba Lefkoşa’da yakalandı
Kiralık araçta bulunan diğer zanlılar Murat Özbayır ve Tuğba Tiken de dün öğleden sonra Lefkoşa’da tespit edilerek, tutukluluk istemi ile nöbetçi Yargıç Umut İnan’ın huzuruna çıkarıldı. Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile mahkemeden talep edilen tutukluluk talebini uygun bularak, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken’in 3 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kaçmalarına yardım ettiği ileri sürülen kişi de tutuklandı
    Öte yandan, konu operasyonda polisin dur ihtarına uymayarak firar eden zanlılardan Murat Özbayır ve Tuğba Tiken’i, olayın hemen ardından aracı ile Girne’ye götürerek yardım ettiği öne sürülen Muzaffer Önbıçak isimli zanlı da Dörtyol Polis Karakolu tarafından, mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473