banner564

Kışkırtıcı

Asrın Projesi törenini geniş bir şekilde yansıtan Rum basınının ortak yorumu:

Kışkırtıcı
banner598
   Türkiye ve KKTC’deki su temin projesi açılış törenleri ve bu sırada yapılan açıklamalar Rum basınında geniş yer aldı. 
   Fileleftheros gazetesi “Erdoğan İçin Övgü ve Bünyesine Alma… Türk Başkana Karşı Protesto Gösterileri” başlıklarıyla verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “asrın projesi” olarak adlandırılan su projesini, Türkiye ve KKTC’de kutlamalarla açtığını yazdı.
   Erdoğan ile Akıncı’nın “kışkırtıcı” olarak nitelendirdiği açıklamalarında, çalışmanın önemine vurgu yaptıklarını belirten gazete, gerek törenden önce, gerekse tören sırasında KKTC’de ve Lokmacı Sınır kapısında protesto gösterilerinin düzenlendiğini kaydetti. 
   Haravgi gazetesi, tören ve açıklamaları, “Tepkiler İçinde Deniz Boru Hattı’nın Açılışı… İşgal Bölgelerinde Kıbrıs Türk Örgütlerden Erdoğan’a Karşı Gösteri” başlıklarıyla verdi. 
   Gazete, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, Avrupa Parlamentosu Başkanı, AB üyesi ülkelerin parlamento başkanları ve diğer yetkilerle su temin projesini protesto ettiği mektuplar gönderdiğini kaydetti. 
   Alithia gazetesi haberi “İşgal Bölgelerinde ‘Asrın Projesi’.. İşgal Bölgelerinde Erdoğan’a Karşı Slogan… Açılışta Milliyetçi Kükremeler” başlıklarıyla verirken, Politis gazetesi haberinde “Su ve Doğalgaz Herkes İçin… Akıncı’nın Doğalgaza Atıflarıyla Açılış… Dovutoğlu’dan Görüşmelere Destek” başlıklarını kullandı. 
   Öte yandan Politis gazetesinde “İlhak ve Türkiye’den Su” ve Simerini gazetesinde “Türk Jeolojik Silahı Olarak İşgal Suyu” başlıkları altında Türkiye’den KKTC’ye su temi edilmesiyle ilgili analizlerin yapıldığı yazılar da yayımlandı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474