banner564

Kitap olduğu belirtilen koliden, para çıktı

Ercan Havalimanı gümrüğünde içinde kitap olduğu belirtilen koliden, 9 Bin 700 Amerikan doları çıktı

Kitap olduğu belirtilen koliden, para çıktı
banner598
Ercan Havalimanı gümrüğünde içinde kitap olduğu belirtilen koliden 9 Bin 700 Amerikan doları çıktı. Gümrük memurlarının dikkati sayesinde ortaya çıkarılan dolarlarla ilgili  Odunayo İsa Akınkıntan isimli şahıs gözaltına alınarak dün, Lefkoşa Kaza Mahkemesinde Kıdemli Yargıç Fatma Şenol’un huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemede mesele ile ilgili bilgi veren Mali Suçları Önleme Şubesinde görevli polis memuru Mehmet Davulcu, 6 Ağustos’ta Ercan Havaalanı Kargo Bölümüne ulaşan paket içinde yapılan gümrük kontrolünde bir kitap arasında 9 bin 700 dolar tespit edildiğini söyledi. Davulcu, 11 Ağustos’ta şubeye ulaşan bilgi üzerine harekete geçerek zanlı Odunayo İsa Akınkıntan’ı Para ve Kambiyo Yasasına aykırı hareketten tutukladıklarını kaydetti. 

2 gün tutuklu kalacak
Davulcu, mesele ile ilgili tahkikatın henüz tamamlanmadığını ve zanlının soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalması talep etti. Kıdemli Yargıç Fatma Şenol da soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kızkardeşi Ercan’da tutuklandı
Öte yandan, Bir kargo şirketiyle yasaya aykırı olarak kitap olarak beyan ettiği koliyle kızkardeşine para gönderdiği için aranan 19 yaşındaki Abim Bola Akınkıntan da   Ercan Havalimanı’ndan yine yasaya aykırı şekilde beyan etmediği 33 bin Euro nakit  parayla çıkmaya çalışırken yakalanarak tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473