banner564

Kızım sürekli dayak yiyordu

Eşi Şükran Sadrazam’ı öldürdüğü iddia edilen Çetin Sadrazam’ın duruşmasında, tanık olarak dinlenen kayınpeder Muzaffer Tekin dinlendi

Kızım sürekli dayak yiyordu
banner598
Zorkun TAŞER
Şükran Sadrazam’ın 2011 yılı Nisan ayında yatak odasında ölü olarak bulunması ile ilgili hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevinde bulunan sanık Çetin Sadrazam, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğluları huzurunda ilk tahkikat duruşmasına çıkarıldı.  Duruşmada yargıç sanığa aleyhine getirilen davaları okuyarak bilgilendirmesinin ardından iddia makamı mahkemeye ilk tanığını çıkardı.  İddia makamımın ilk tanığı olan maktul Şükran Sadrazam’ın babası Muzaffer Tekin mahkemeye kızı ve damadı olan sanığın yaşadıkları ve şahit oldukları ile ilgili bilgi verdi.

“İşsizlik sorunların başlangıcı oldu”
Muzaffer Tekin, evliliklerinin ilk yıllarda gayet güzel ilerlediğini ancak damadının işten ayrılmasından sonra ekonomik sıkıntıların içine girdiklerini ve sürekli kavga ettiklerini söyledi. Daha sonra çiftin Londra’ya gittiklerini orada birkaç yıl kaldıktan sonra geri döndüklerini ve bir müddet yanlarında kaldıklarını anlatan baba Muzaffer Tekin, kızı ve damadının daha sonra ev tutup taşındıklarını ve bir müddet kaldıktan sonra ekonomik sıkıntılarla boğuşmaya başladıklarını ifade etti. 

“Türkiye’ye yanıma çağırdım...”
Baba olarak duruma müdahale ettiğini Türkiye’de kendisine ait eve gitmelerini ve oraya yerleşmelerine yardımcı olduğunu belirtti. Tekin, çiftin orada da tutunamadığını ve geri geldiğini söyledi. Baba Tekin, kızı ve damadının  bir müddet KKTC’de kaldıktan sonra bir gün Rum tarafına kaçtıklarını söyledi. 

“Kızımı dövüyordu...”
Güney’de bulundukları sırada 1 çocuklarının daha olduğunu öğrendiğini anlatan baba Muzaffer Tekin, çiftin tartışmalarının arttığı ve kızının sürekli dayak yediği yönünde bilgiler aldığını ifade etti. Tekin, kızının zaman içinde şiddet gördüğünü hatta bir gün damadının kendilerini aradığını ve kızlarının çığlık sesini telefonda dinlettiğini söyledi. Bu gelişmenin ardından diğer damadını Güney’e göndererek kızını alarak Baf bölgesinde bir yere yerleştirdiğini ve korumaya aldığını belirtti. 
Bir süre sonra damadının kızı Şükran’ı bularak barışmaya ikna ettiğini ifade etti. Bu olaydan kısa bir süre sonra kızının kendisini aradığını ve geri dönmek istediğini ve  borçlarını ailenin katkısı ve çalışarak ödeyeceğini söylediğini kaydetti. 

“Şiddet nedeniyle kızım polisi aradı...”
Baba Muzaffer Tekin, kızının bir süre yanlarında kaldığını ancak daha sonra Lefkoşa’ya gittiğini söyledi. Kaldığı yeri  damadına söylemediklerini çünkü kendisini rahatsız etmesini engellemek istediklerini belirtti. Damadının çocuğunu  istediğini ve görüştüklerini anlatan Tekin, sanığın daha sonra takip edip evini öğrendiğini ve kapıyı şiddetli bir şekilde çaldığı sırada kızının polisi aradığını, bölgeye gelen ekibin sanığı evin yakınlarında bulup gözaltına aldığını ifade etti. Bir süre sonra kızının  kendisini arayıp “Baba Gönyeli’de iş bulmuş boşanmaya razı olmuş” dediğini anlatan Muzaffer Tekin,  o konuşmadan birkaç gün sonra kızının evinde ölü bulunduğunu ve intihar ettiğini öğrendiğini söyledi.

“İntihar ettiğine o günde inanmadım şimdi de...”
Tekin,  kızının intihar ettiğine ne o gün ne de şimdi inandığını belirtti . Tekin’in şahadetinin ardından yargıç şahadeti okuyarak tekine imzalattı. İddia makamı diğer tanığını hazır etmek için mahkemeden gün istedi. Yargıç Gökhan Asafoğlu duruşmaya kaldığı yerden devam etmek için 30 Eylül tarihini gün olarak tayin etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 07:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473