banner564

KKTC’de bir ilk

Oğlunu bıçaklayarak öldüren Bakiye Lord’un ifadesinde “Suçumu kabul ediyorum ama akıl hastasıyım” demesi savcılığı da şaşırttı

KKTC’de bir ilk
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de yaşanan ve ülke genelinde infiale neden olan olayda 7 yaşındaki oğlunu 18 saat süren bir zaman diliminde belirli aralıklarla bıçaklayarak öldüren 37 yaşındaki Bakiye Lord ile ilgili istinaf davası dün görüşüldü. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın avukatının akli dengesinin yerinde olmadığına dair iddiası üzerine yapılan başvuru dün Yüksek Mahkeme’de değerlendirildi. Duruşmada Bakiye Lord’un ifadesinde “Suçumu kabul ediyorum ama akıl hastasıyım”şeklinde savunma yaptığı belirtildi.
Yüksek Mahkeme’de Gülden Çiftçioğlu’nun başkanlığında, Bertan Özerdağ ve Beril Çağdal’dan oluşan heyetin huzurundaki davada, avukat Mehmet Kaptan Bensen, dünkü davada, müvekkilinin suçu kabul ettiğini ancak akıl hastası olduğunu savundu. 
Bilge Lord Kunduracı’nın avukatı Bensen, 7 yaşındaki oğlunu öldürmekten yargılanan Bilge Lord Kunduracı’nın suçun işlenmesinin öncesinde psikiyatr tedavisi gördüğünü, ağır ilaçlar kullandığını ve olay günü de kanında bu ilaçlardan olduğunu belirtip, suçun işlendiği anda ceza-i ehliyeti olmadığını ileri sürdü. Avukat Mehmet Kaptan Bensen, Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanığın hukuki ehliyeti ve ceza-i ehliyeti açısından adli psikiyatr tarafından muayene edilmesini reddetmesinin hata olduğunu savundu. 
Bensen, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının ilk etapta belirlenmesi gerektiğini söyleyerek, sanığın KKTC’deki tek adli psikiyatr olan Dr. Mehmet Çakıcı tarafından muayene edilmesi gerektiğini ileri sürdü.  
Bensen, öte yandan cinayetin öncesinde Bilge Lord’u muayene eden uzman raporlarının PI aşamasında mahkemeye sunulmamasının hata olduğunu ileri sürdü. 

Savcı: Bu olay bir ilk
Kıdemli Savcı Ahmet Varol, sanığın akıl hastası olması durumunda, Bakanlar Kurulu’na bildirileceğini ve sanığın akıl hastanesine sevk edileceğini belirtti. 
Alt mahkemenin, sanığın ilk etapta ithamı anlayıp, anlamadığını belirlenmesini sağlamak zorunda olduğuna vurgu yapan Varol, istinafı yapmamış olsaydı 7 Ocak’ta uzman doktorların mahkemeye gelip, sanığın akıl hastası olup olmadığını açıklayacağına değindi. Bilge Lord’un “Suçumu kabul ediyorum ama akıl hastasıyım” müdafaasını yaptığını söyleyen Varol, suça bağlayıcı tüm unsurları mahkemeye sunarak, ispat etme yükümlülüğü olduğunu söyledi. 
Varol, “Bir annenin oğlunu gece boyunca farklı saatlerde bıçakladığı bir davada, dava ekonomisi uygulayacak değilim. En ince ayrıntılarına kadar, davanın detayları mahkemeye aktarılmak zorundayım. Ben adaletin peşindeyim. Tüm verilerimi Ağır Ceza Mahkemesi’ne aktarmakla mükellefim” dedi. 

Karar süresiz ertelendi
Davanın tüm unsurlarıyla ülkemizde ilk kez görülen bir vaka olduğunu ve bir annenin oğlunu 18 saat süren filleri neticesinde geliştiğine değinen Varol, sanığın ithamı anlayıp, anlamadığının anlaşılması için uzmanlara başvurulmasının hata olmadığını savundu. 
Başkan Gülden Çiftçioğlu, davayı kararı okunmak üzere süresiz erteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474