banner564

KKTC’ye geliyordu

Rum tarafındaki eylemde Türkiye’nin Zeytin Dalı operasyonunu protesto eden PKK sempatizmanı Fadıla Chıkhou,  Ledra Palas’te tespit edilerek tutuklandı

KKTC’ye geliyordu
banner598

 Suna ERDEN

Güney Kıbrıs’ta yaşayan Suriye asıllı Fadıla Chıkhou, 2017 yılı içerisinde Ledra Palas Kara Giriş Kapısı’nın Rum tarafında kalan kısmında Türkiye aleyhine gerçekleştirilen eylemlere katıldığı ve PKK terör örgütü lehine sloganlar attığı gerekçesi ile önceki gün ülkeye giriş yaparken yakalandı. Zanlının 2017 yılında Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Zeytindalı Operasyonu’nu protesto ettiği, yine aynı yıl içerisinde başka bir eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye bayrağını yere atıp ayakları ile ezdiği belirtildi. Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Polis,  zanlının 2017 yılı içerisinde Ledra Palas Kara Giriş Kapısı’nın Güney Kıbrıs’ta kalan kısmında, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Zeytindalı Operasyonu’nu protesto etmek amacıyla toplanan eyleme katıldığını anlattı. 

Eylemlerde en önde
Polis, isimleri henüz tespit edilemeyen, içinde kadın ve erkeklerin bulunduğu grup içerisinde yer alan zanlı Fadila Chikhou’nun grup içerisinde yürüdüğü esnada, PKK terör örgütüne ait üzerinde PKK terör örgütünün yöneticisi Abdullah Öcalan’ın resmi bayrağı ,elinde bulundurarak yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde yayınlar bulundurup, yasadışı cemiyeti savunup, teşvik edip, yasadışı cemiyete üye olma suçlarını işlemekle methaldar olduğunu söyledi.
Polis, yine aynı yıl içerisinde ve mahalde zanlı Fadıla Chıkhou’nun bir grup ile konu protesto için toplanıldığı esnada, üzerinde T.C’nin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bayrağının bulunduğu pankartı yerde ayakları ile üzerine basmak sureti ile Yabancı Devlet Yetkililerine hakarette bulunduğunu ifade etti.

Bugün yeniden mahkemede
Polis, 2 Aralık’ta  Metehan Kara Giriş-Çıkış kapısında, Güney Kıbrıs’dan KKTC’ye giriş yapmak isteyen zanlının tutuklandığını kaydetti. 
Polis, zanlının 2009-2018 yılları arasında Güney Kıbrıs'tan KKTC'ye defalarca geçiş yaptığını,KKTC'de bağlantılı olabilecek insanların tespit edilip soruşturulması gerektiğini ifade etti. Aslen Suriye olan zanlının Güney Kıbrıs vatandaşı da olduğunu kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının bir gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474