banner564

KKTC’ye önemli  turizm yatırımı 

KKTC’ye önemli  turizm yatırımı 
banner598

 Girne’ye bağlı Ilgaz köyünde, ülke turizmi açısından önemli bir yatırım olarak görülen, 2017 yılında faaliyete başlamış Etel Winery ve çok yakında hizmet vermeye başlayacak olan Gillham Wine Culture ile Gillham Vineyard Hotel tesisleri Genel Müdür Maor Friedman tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.

Basın mensuplarına özel olarak düzenlenen tanıtım turu kapsamında şarap üretim süreçlerinin yanı sıra şarap imalathanesinin hikayesine ilişkin de bilgi veren Maor Friedman, “Şarap imalathanemizin ismi, kurucularımızdan Benzi Friedman’ın rahmetli eşi Etel'den gelmektedir. Gerçek bir şarap aşığı olan Etel, eşinin zihnine kendi şarap imalathanelerine sahip olma fikrini eken kişidir. Ruhunun yaşamını sürdürmesi için, şarabımızı ve şarap imalathanemizi onun anısına isimlendirmeye karar verdik. Logomuz ise Baf'ta bulunmuş bir tarihi sikkenin replikasyonu olarak doğdu ve yaygın görülen yerel bir kuş olan Kıbrıs Kuyrukkakanı ile birleştirildi” şeklinde konuştu.  
“Gillham Bağ Evi, bu eşsiz projeyle sonuçlanan tutkularını hayal etmeye cesaret eden sıra dışı insanlar olan kurucularımızın ürettiği bir sonuçtur” diyen Maor Friedman Akdeniz'deki ilk şarap üreten ülkelerden biri olan Kıbrıs’ın ise bu proje için seçilebilecek en mükemmel konum olduğunu belirtti. 

Turizme farklı bir soluk
Öte yandan Standart odaların yanı sıra lüks suit’lerin de bulunduğu 31 odası ile adanın ilk bağ oteli olarak hizmet vermeye başlayacak olan Gillham Vineyard Hotel, doğayla içiçe huzurlu ortamı ve konforlu sosyal aktivite alanları ile Kuzey Kıbrıs'ta mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler listesinde yer almaya aday gösteriliyor. Çam ağaçları ve üzüm bağlarının hemen yanına konumlanmış lüks Wine Spa'yla, zihin, beden ve ruha yönelik Vino Therapy gibi modern ve geleneksel yöntemleri kullanan şarap terapileriyle birlikte Şarap Banyosu, Isıtmalı Havuz, Hamam ve tam donanımlı Spor Salonu imkanları otel bünyesinde yer alacak. A la Carte Chef Restaurant’ta dünyadan seçkin lezzetler ile eşsiz bir yemek deneyimi yaşayacak olan misafirler, Wine Bar’da klasik bir kadeh şarap eşliğinde müzik dinleyerek üzüm bağlarının üzerinden günbatımını izleyebilecek.
Tesisle ilgili daha fazla bilgi ve yenilikler için www.gillhamvineyard.com adresi ziyaret edilebilir veya Gillham Vineyard Facebook ve Instagram sayfaları takip edilebilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473