banner564

KKTC’ye yatırım yapın

Atun, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların, müzakere sürecinden bağımsız olarak bir an önce kaldırılması yönünde İslam ülkelerine çağrıda bulundu:

KKTC’ye  yatırım yapın
banner598
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlenen 22. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, teşkilat ve teşkilata üye ülkelerle ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirterek yabancı yatırımcıları da fiilen teşvik ettiklerini söyledi.
Atun, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların, müzakere sürecinden bağımsız olarak bir an önce kaldırılması çağrısı da yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Atun, konuk ülke bakanlarına hitaben yaptığı konuşmada “Kuzey Kıbrıs’taki yatırım imkânları ve hükümetin verdiği teşviklere ilişkin bilgilendirmeye hazırız” dedi. 

“Hedefimiz, EİT’e üye ülkelerden gelecek öğrenci sayısını arttırmak”
Atun, öncelikli hedeflerinin, önümüzdeki dönemde EİT üye ülkelerinden üniversitelere gelecek öğrenci sayısını artırmak olduğunu belirterek üye devletlerin, üniversiteleri, tavsiye ettikleri yüksek öğrenim kurumları listelerine dahil etmelerine yönelik kararlar almalarını memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.
Bakan Atun ayrıca, Kasım 2015’te EİT sekretaryasına verilen bilgi ile bu yıl EİT üye devletlerinden 5 öğrenciye burs imkanı sağlandığını da ifade etti.

Atun EİT Dönem Başkanı Aziz ile görüştü
Öte yandan Pakistan’da temaslarına başlayan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) dönem başkanlığını devralan Pakistan Dışişleri Bakanı Sartaj Aziz ile önceki akşam yemekte bir araya geldi. 
Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, dün akşam Pakistan'ın kültürel etkinliklerinin sergilenmesinin ardından heyetler onuruna verilen yemekte bir araya gelen Atun ve Aziz iki ülke ve KKTC ile EİT arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 03:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474