banner564

Mahkeme acımadı

Ülkeye yarım kiloyu aşkın eroin getiren TIR şoförü Celal Elal, 7 yıl hapse mahkûm edildi

Mahkeme acımadı
banner598

 Suna ERDEN

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Ocak 2019 tarihinde ülkeye 570 gram eroin ithal eden TIR şoförü Celal Elal hakkındaki kararını açıkladı.
Mahkeme, ülkeye yüklü miktarda ve en tehlikeli tür olan eroin ithal eden sanığı 7 yıl hapse mahkûm etti. 
Kararda miktarın fazlalığı, ticari amaçla ithal edilmesi ve en tehlikeli uyuşturucu olması etkili oldu.
Yargıç Füsun Cemaller Başkanlığı’nda, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Mine Ozankaya’nın huzurunda görülen davada 7 yıl hapse mahkûm edilen sanığın, söz konusu suçu 9 Ocak 2019 tarihinde işlediği belirtildi.
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, 9 Ocak’ta saat 08. 45 sıralarında TIR araç ile ülkeye giriş yapan sanık Celal Elal’ın üzerinde yarım kilo eroin türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi.  
Kürşad, sanığın ifadesinde uyuşturucu maddeyi Mersin’den aldığını ve Ömer Satıağalar’a teslim edeceğini itiraf ettiğini açıkladı. 

Azımsanmayacak bir miktar
Sanığın ülkeye ithal ettiği uyuşturucu miktarının azımsanmayacak bir miktar olduğunu belirten Kürşad, bu tür suçların giderek yaygınlaştığına dikkat çekti. 
Kürşad, sanığın uyuşturucuyu ticari amaçlı ithal ettiğini de belirtip, bu hususun ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi. 
Kürşad, sanığın ithal ettiği miktarın külliyatlı oluşunu, ticari amaçlı ithal edilmesini aleyhine değerlendirdiklerini ifade etti.
Kürşad, sanığı 570 gram eroin ithal ve tasarrufu suçundan mahkûm edip, 7 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.   

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473