banner564

Kokudan durulmuyor

Lefkoşa ile Gönyeli belediyeleri arasında 19 yıldır süren kanalizasyon sorunu Yenikent sakinlerini canından bezdirdi

Kokudan durulmuyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Gönyeli Belediyesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) arasında 19 yıldır süren kanalizasyon sorunu Yenikent sakinlerini canından bezdirdi. Yenikent’te dere yatağına akan lağım suları bölge halkını isyan ettirdi.  
Isırgan Sokak üzerinde bulunan dereye akan lağım sularından dolayı kokudan duramadıklarını ifade eden bölge halkı, bu sorunun yıllardır sürdüğünü dile getirdi.
Diyalog’a konuşan Yenikent sakinleri, bu tür sıkıntıların daha önce birçok kez yaşandığını, soruna kalıcı bir önlem alınması gerektiğini ifade etti.
Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ise durumdan haberdar olduklarını ve çözüm bulmak için çalışacaklarını söyledi.
Lefkoşa Türk Belediyesi Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak da dereye akan atık suların Gönyeli Belediyesi’ne ait olduğunu savundu. Özkaynak, Gönyeli Belediyesi tarafından Lefkoşa Belediyesi atık su hatlarına kaçak bir bağlantı yapıldığını öne sürerek, “Bu kaçak bağlantı ile Gönyeli’nin atık suları Lefkoşa’nın atık su hattına pompalanıyor. Çekilen gayri yasal hat yetersiz kalınca da lağım suları dere yatağına taşıyor” dedi.
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de “Bu sorun Lefkoşa Belediyesi hudutlarından kaynaklanan bir sorundur. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bizden yardım veya destek talebi varsa biz bunu yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. 

Yıllanmış sorun bitmedi
Gönyeli Belediyesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında 19 yıldır süren kanalizasyon sorunu Yenikent sakinlerinin başına patladı. Gönyeli Belediyesi’ne ait atık suların Lefkoşa kanalizasyon hattına aktarılması zaman zaman taşmalara neden oluyor. Bu taşmalardan dün Yenikent sakinleri etkilendi. Bölgedeki dere yatağına akan lağım suları kokuya neden olurken, bölge halkını isyan etti.
Bölge halkı bu sorunun yıllardır yaşandığını söylerken,  Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, konunun birçok kez kendilerine bildirildiğini ifade etti. Gönyeli Belediyesi’ne birçok kez ceza kesildiğini söyleyen Aktolgalı, önümüzdeki günlerde her iki belediye başkanı ile görüşerek çözüm bulmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Kaçak hatla lağım akıttılar
Lefkoşa Türk Belediyesi Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak da bölgede yıllarca aynı sorunun yaşandığını ifade etti. Özkaynak, Gönyeli Belediyesi’nin uzlaşmaz tavrı nedeniyle çevre felaketi yaşandığını belirtti. 
Özkaynak, dere yatağı içerisine akıtılan suyun Gönyeli bölgesine ait olduğunu belirterek,  bunun taşmalara neden olduğunu açıkladı. Özkaynak, Gönyeli Belediyesi tarafından Lefkoşa Belediyesi atık su hatlarına kaçak bir bağlantı yapıldığını öne sürdü. Özkaynak, bu kaçak bağlantı ile Gönyeli atık sularının Lefkoşa atık su hattına pompalandığını iddia etti.
Her zaman Gönyeli Belediyesi ile iş birliği çerçevesinde çalışmak için hazır olduklarını ifade eden Özkaynak, çözüm için iş birliği çağrısında bulundu.

Benli: Sorun bizden kaynaklı değil
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de, kaçak hatla kanalizasyon sularının Lefkoşa Belediyesi kanalizasyon hatlarına pompalanması iddiası ile ilgili Lefkoşa Türk Belediyesi’nin kendilerinden yardım talebinde bulunmadıklarını ifade etti. Benli, “Bu sorun Lefkoşa Belediyesi hudutlarından kaynaklanan bir sorundur. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bizden yardım veya destek talebi varsa biz bunu yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474