banner564

Komutan bilgi verdi

Derinya’ya giden Asım Akansoy, Doğuş Derya, Fikri Toros ve Sıla Usar İncirli, dürbünle sınırı izledi

Komutan bilgi verdi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kıbrıs Çalışma Grubu üyeleri Asım Akansoy, Doğuş Derya, Fikri Toros ve Sıla Usar İncirli, dün açılması planlanan Derinya Sınır Kapısı’nda incelemede bulundu. 4. Piyade Alay Komutanı Ali Koruk tarafından karşılanan milletvekillerine çalışmalar ile ilgili bilgi verildi. Milletvekilleri dürbün ile sınırı ve çalışmaları izledi.
Bölge ile ilgili vekillere sunum gerçekleştiren Koruk, Ağustos’ta ihaleye çıkılan ve yakın zamanda açılacak olan Derinya Sınır Kapısı’nda asfaltlama çalışmasının bittiğini, sadece kontrol noktalarının yerleştirilmesi işleminin kaldığını ve bu işlemin tamamlanmasının ardından kapının açılacağını açıkladı. 

Akansoy: Esnaf için çok önemli
Milletvekilleri adına basına açıklama yapan Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy,  Derinya ve Aplıç Sınır kapılarının açılması yönünde her iki tarafta da yoğun çalışmalar sürdüğünü belirterek, kapının açılmasının her iki toplumun yanı sıra Mağusa esnafı açısından da son derece önemli olduğunu söyledi.
Derinya Sınır Kapısı’nda gerekli gözlem ve incelemelerin yapıldığını ifade eden Akansoy, değerlendirmelerin daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakanla paylaşacaklarını aktardı. Cuma günü de Apliç Sınır Kapısı’nı ziyaret edileceklerini belirten Akansoy, amaçlarının kapıların biran önce açılması yönünde girişimleri süratlendirmek olduğunu vurguladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474