banner564

Ne umdular ne buldular

5 bin Euro ödeyip önce KKTC’ye getirilen ardından Güneye götürülüp ortadan bırakılan Tosun kardeşlerin son durağı cezaevi oldu

Ne umdular ne buldular
banner598

 Suna ERDEN

Yeni bir hayat, iyi bir iş ve iyi bir gelir vaadiyle kandırılıp Kuzey Kıbrıs’a getirilen ve buradan da Güney Kıbrıs’a götürüp ortada bırakıldıkları için geri dönüp KKTC polisine teslim olan Bayram Tosun ile Bedrettin Tosun kardeşler hakkındaki soruşturma tamamlandı.  Türkiye’nin Muş ilinden geldikleri öğrenilen ve insan tacirlerine toplam 5 bin Euro ödeyerek Güneye götürülen zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Meseleyle ilgili soruşturmayı yapan polis, zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı. Polis, zanlılar Bayram Tosun ile Bedreddin Tosun’un 24 Temmuz 2018 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye yasal bir şekilde giriş yaptıklarını kaydetti. Polis,  zanlıların kendilerine Güney Kıbrıs’ta iş bulup orada çalışmalarını sağlayacağını söyleyen ve henüz tespit edilemeyen kişi tarafından kandırılıp 5 bin Euro karşılığında Güneye götürüldüklerini söyledi. 

Kendileri gelip teslim oldu
Polis, bilmedikleri bir yerden Güney Kıbrıs’a götürülen zanlıların, orada terk edildiklerini mahkemeye aktardı. Zanlıların 31 Temmuz 2018 tarihinde Kermiya Sınır Kapısı’na gelerek teslim olduklarını ve üç gündür tutuklu olduklarını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, her iki zanlıyı 16 günü geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473