banner564

Konjonktür bizden yana

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin gerildiğine dikkat çeken Neofitu, Rumlara mesaj verdi:

Konjonktür bizden yana
banner598
  Güney Kıbrıs’taki iktidar partisi DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gergin olduğuna dikkat çekerek “çözüm konusunda meydana gelen konjonktürlerden faydalanmamız gerekir”dedi.
   Gazeteye göre Neofitu, bölgede, bölgeye dinamik kazandıran elle tutulur konjonktürler ortaya çıkmakta olduğunu ve bunlardan doğru bir şekilde faydalanmaları halinde, bunun Rum kesimine son derece olumlu etkisi olacağını sözlerine ekledi.
   Rum siyasi partilerinin, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Rusya’nın Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki tutumuna ilişkin eleştirileri konusundaki yorumlarına tepki göstermeyi sürdürdüklerini de yazan gazete, devamla Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ile Vatandaşlar İttifakı’nın açıklamalarına yer verdi.
   Gazeteye göre, Ekologlar Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis, Rum hükümetinin Rusya karşısındaki tavrını “garip” olarak nitelendirirken, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas ise açıklamasında, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Rum Yönetimi’nin Rusya gibi dost ülkeler karşısındaki tutumunun ne olması gerektiğini anlamadığını savundu.
   Lillikas, Kıbrıs sorunu konusunda ise, yalnızca iddialı bir politika ile Kıbrıs sorununun çözümüne giden yolun açılabileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474