banner564

Konsantre elde kaldı

Sennaroğlu, Cypfruvex’in toplamda 29 milyon TL’lik borcu bulunduğunu açıkladı

Konsantre elde kaldı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.Toplantıda ilk olarak DP-UG’den istifa eden Ahmet Kaşif, Ergün Esat Serdaroğlu ve Hamit Bakırcı’nın istifa tezkereleri okunarak milletvekillerinin bilgisine getirildi. 
Daha sonra TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, KTHY-CAS çalışanları konusunda söz aldı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda sunuşların ardından söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, hükümet ile eski KTHY çalışanlarının “uzlaşı” olarak açıklanan anlaşmasını eleştirerek, bu kişilere intibak, maaş ve özlük haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Meclis İç Tüzüğü’nün muhalefetin konuşmasını engellemek için değiştirildiğini düşünmek istemediklerini söyledi.
Eski KTHY çalışanları açlık grevindeyken sorunun çözülmüş olduğu umudunu ifade eden Özgürgün, Başbakan’ın dün “UBP’nin bir enkazı daha kalktı” demesini eleştirdi.


Sennaroğlu: Devlet bütçesinde herhangi bir kalem yok
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu dünkü konuşmasında narenciye sektörü ve sorunları hakkında bilgi verdi. Cypfruvex’in 29 milyon TL borcu bulunduğunu; üreticilerden aldığı narenciye bedellerini ödeyebilmesi için önce ürünü ihraç edebilmesi gerektiğini söyleyen Sennaroğlu, elde kalan konsantre ürünün gerekirse daha düşük fiyata satılması için bir takım girişimler yaptıklarını; çabalarının kısa sürede sonuçlanacağını umduğunu kaydetti. Bakan Sennaroğlu, ürün bedellerinin ödenebilmesi için devlet bütçesinde herhangi bir kalem olmadığını ve önce ürünün ihraç edilmesi gerektiğini de yineledi.

“Üretici, ürününü verdi bedelini istiyor”
Önder Sennaroğlu, “Üretici haklıdır, ürününü vermiştir, bedelini almak ister” dedi. Eylemin en demokratik hak olduğunu ve saygı duyduklarını belirten Sennaroğlu, talep ederlerse üreticilerle görüşeceklerini söyledi. Sennaroğlu, narenciye sektöründeki sıkıntıların uzun zamandır konuşulduğuna işaret ederek, geçen yıl da üreticilerin 8 milyon TL’lik konsantre bedelini alamadığını; yaptıkları girişimle Ziraat Bankası’ndan kredi alınarak üreticilerin ödendiğini anlattı.


“3 bin 500 ton konsantre elde kaldı
Dalında kalıp yere düşen meyve de bulunduğunu ve Cypfruvex’in elinde halen 3 bin 500 ton konsantre kaldığını söyleyen Sennaroğlu, ürünün satılamadığını, sektörde sıkıntı bulunduğunu anlattı.
Kısa sürede çözüm yolu bulunması, gerekirse daha düşük fiyata satılması ve aradaki farkı hükümetin karşılaması için de çabalarının sürdüğünü vurguladı.



Çavuşoğlu: DAÜ’de derhal münhal ilan edilmeli 
UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, DAÜ’de derhal münhal ilan edilerek yeni rektör seçimi prosedürünün başlatılması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, kimsenin “yasa değişmeden rektör atamam” deme lüksü olmadığını da belirtti.
Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda “hükümetin genel durumu” konulu konuşmasında ülkedeki sorunları sıraladı, çeşitli örnekler verdi ve hükümetin, programındaki tek bir hedefi bile yakalamadığını savundu.
Çavuşoğlu, elektrik fiyatlarının dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldığını, GSM ücretlerinin de el yaktığını söyledi.

Oğuz: İşsizlik de arttı

UBP Milletvekili Dursun Oğuz, Genel Kurulda, Hükümetin ekonomik politikaları konusunda konuşma yaptı. Son zamanlarda gündeme gelen aspir bitkisi konusuna değinen Oğuz, aspirin toprak yapısını bozan bir bitki olduğu biliniyorsa devletin kiraya verdiği arazilere ekilmesine izin vermemesini istedi. Oğuz, tarımsal arazilerin kiralanmasının geçen yıl da bu yıl olduğu gibi gündem olduğunu anımsatarak, İçişleri Bakanı’nın bundan sonraki yıllarda böyle olamayacağını söylediğini hatırlattı. Haziran ve Temmuz’da hangi araziyi kimin kullanacağını açıklamadıktan sonra karmaşa yaşanabileceğine işaret eden Oğuz, bu arazilerin belli kıstaslara göre verilmesini istedi.
Oğuz, esnafın, “sorunlarını kimsenin çözmeye çalışmadığı” yönünde şikayetleri olduğunu ve esnafın sicil affı talep ettiğini söyledi. Oğuz, esnafın sorunlarının çözümüne yönelik her hangi bir plan program değerlendirme gibi çalışma olmadığını savundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474