banner564

‘Korkudan kaçtım’

Aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu adamı yol içinde bırakıp, kaçan ve Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tutuklanan Şefik Çorbacıoğlu savunma yaptı:

‘Korkudan kaçtım’
banner598
Melin DOBRAN
Aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu 39 yaşındaki Bahset Aytekin’i yol içinde bırakıp kaçan ve Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken tutuklanan Şefik Çorbacıoğlu dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Zanlının olay gecesi Çatalköy’deki bir otelde eğlendiği, alkollü olduğu belirtildi. Kazadan 5 saat sonra alkol testine tabi tutulan zanlının nefesinde yüzde 165 promil alkol tespit edildiği açıklandı. Ayrıca kazadan sonra Gazimağusa’ya gidip aracını ormanlık alana saklayan, ardından Ercan’da uçaktan indirilerek gözaltına alınan zanlının polisi görünce kurduğu ilk cümlenin ise, “Korktum kaçtım” olduğu belirtildi. 

Arabada yalnız değildi…
Öte yandan kaza esnasında zanlının aracında iki kişi daha olduğu açıklanırken, polis zanlıya kaçması için yardım eden kişilerin olabileceğini ifade etti.
Mahkemeye olayla ilgili bilgileri aktaran polis,19 Temmuz sabahı saat 03.30 sıralarında Girne’de Erdener marketin önünde bir yayaya bir aracın çarptığına dair bilgi aldıklarını, olay yerine gittiklerini, yerde kanlar içinde yatan bir kişiyi gördüklerini söyledi. Yolu trafiğe kapattıklarını, ölen şahsın üstünü örtüklerini kaydeden polis, olay mahallinde hiç görgü tanığı olmadığı için çevredeki işyerlerinin kamera görüntülerini incelemek amacı ile işyeri sahiplerine ulaştıklarını açıkladı. 

Küçük bir ipucu olayı çözdü…
Polis, işyeri sahiplerini telefonla arayıp gelmelerini sağladıklarını, kamera görüntülerini incelediklerini, olayın nasıl gerçekleştiğini gördüklerini ancak görüntülerde aracın plakasını tespit edemediklerini söyledi. Ölen şahsın üzerinden kimlik çıkmadığı için kimliğini olay yerinde tespit edemediklerini, cesedi hastane morguna sevk ettiklerini kaydeden polis, yayaya çarpan aracın plakasını bulmak için uğraştıklarını, küçük bir ipucu elde ettiklerini ve aracı süren kişinin Şefik Çorbacıoğlu olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Zanlı Şefik Çorbacıoğlu’nun aracında yabancı uyruklu bir kadın ile bir erkek olduğunu belirlediklerini, zanlının Ercan Havaalanı’na gittiğini, bilet aldığını, uçağa bindiğini kaydeden polis, zanlının ülkeden çıkış yapmasını önlemek için Ercan Muhaceret polisi ile temasa geçtiğini söyledi. 
Polis ekiplerinin Ercan’a gittiğini, zanlıyı muhaceret polisinde gözaltına aldıklarını belirten polis, zanlının Ercan’da polise söylediği ilk ve tek sözün, ‘korktum” olduğunu belirtti. 

165 promil alkol…
Zanlıyı Ercan’dan alıp en yakın polis karakoluna götürdüklerini, alkol testi yaptıklarını açıklayan polis, olaydan sonra saat 08.40 sıralarında yapılan ilk teste zanlının yüzde 165 promil,10 dakika sonra yapılan ikinci testte ise yüzde 96 promil alkollü olduğunu tespit ettiklerini söyledi. 

Aracı sakladığı yeri karakolda söyledi…
Zanlıyı daha sonra Girne Polis Müdürlüğü’ne getirip hücreye yerleştirdiklerini kaydeden polis, olay aracının Gazimağusa’da ormanlık alanda olduğunu öğrenmeleri üzerine aracın yanına gittiklerini ve inceleme yaptıklarını söyledi. 
Polis, aracın ön kısmında kan ve doku örnekleri bulduklarını, analiz için ilgili birimlere gönderdiklerini ifade ederek, daha sonra ise kazada ölenin Bahset Aytekin olduğunu öğrendiklerini ve Aytekin’in çalıştığı şirket ile temasa geçtiklerini dile getirdi. 

Arabadaki kadın yabancı kadın olayı anlattı…
Kaza esnasında araçta bulunan yabancı kadının kimliğinin tespit edildiğini, kadının olay mahalline götürüldüğünü ve ifadesinin alındığını belirten polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, zanlıya kaçması ve aracı saklaması için yardım eden kişiler olduğunu düşündüklerini, Ercan’daki ve olay yerindeki kameraların incelemesinin devam ettiğini söyledi. 

Öğrenciyim dedi, kaydı çıkmadı…
Zanlının KKTC’de öğrenci olduğunu söylediğini ancak öğrenci kaydı bulunmadığını kaydeden polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlının avukatı 3 günlük süreye itiraz etmezken, Bahset Aytekin’in saat 03.30 sıralarında çalışıyor olmasının Çalışma Yasası’na aykırı olduğunu, çalışma esnasında yolun trafiğe kapatılmadığını, zanlının o saate orada olmaması gerektiğini ve şirketinin de sorumlu olduğunu ifade etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474