banner564

Korkulacak boyutta değil

Kuzey Kıbrıs’taki hayvan varlığının tümünde hastalık oranı yüzde 1 olarak açıklandı

Korkulacak boyutta değil
banner598
 Veteriner Dairesi tarafından yürütülen “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesinde “Bölgesel Sohbet ve Bilgilendirme Toplantıları”nın ikincisi geçtiğimiz Çarşamba akşamı Güzelyurt’ta yapıldı. 
   Veteriner Dairesi’nden verilen bilgiye göre, hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve halk sağlığı temini hedefiyle yürütülen projedeki gelişmelerin paylaşıldığı ve sürece dair fikir alış verişinde bulunulan toplantıya, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakanlık bürokratları, AB yetkilileri, bölge milletvekilleri, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, hayvan üreticileri ve yetiştiricileri katıldı.
   Toplantıda ilk sözü alan Hayvan üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, toplantının amacının Ekim ayından bu yana devam eden ülke genelindeki taramaların durumunu ortaya koymak ve hayvancıların sıkıntılarını öğrenip daha verimli çalışmak olduğunu belirtti.
   Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas ise, sürece dair sayısal verileri üreticiler ile detaylı şekilde paylaşarak, projenin temel hedeflerinden birinin ülkedeki tüm hayvanların sağlık açısından test edilip çiftliklerin durumlarına göre kategorize etmek olduğunu ifade etti. 
Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben de projenin başlaması, gelişmesi ve gelinen süreçle ilgili olarak bilgiler vererek, ülkede ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir proje düzenlendiğini ve bu projeyi yürütmekte kararlı olduklarını belirtti.

Toplantının sonunda söz alan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, hayvancılığın sürdürülebilir olması için hastalıkların yok edilmesinin önemine işaret ederek, bu amaçla ortak akıl ve elbirliğiyle ilk kez özel-kamu ortaklığında böyle bir projeye imza attıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474