banner564

Korkularımı var ?

Nijerya’dan, Ercan’a gönderilen 3,5 kilo uyuşturucuyla ilgili tutuklanan zanlılar, ses örneği vermeyi reddediyor

Korkularımı var ?
banner598

Nijerya’dan Ercan Havaalanı’na gönderilen 3 kilo 500 gram uyuşturucuyla ilgili soruşturma tamamlandı.  Paketlerin alıcısı olarak görülen Augustine Obiankonwa, uyuşturucuyu sipariş eden Macdonald Chikaire Obi dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada Obiankonwa ile Obi’nin hem Nijerya’dan uyuşturucuyu gönderen kişiyle hem de kendi aralarında hintkeneviriyle ilgili yaptıkları yazışmaların tespit edildiği açıklandı. Mesajların yanı sıra uyuşturucuyla ilgili konuları içeren ses kaydı da ele geçirildiği belirtildi.  Polis, zanlıların ses örneği vermeyi reddettiklerini belirtti. 

Soruşturma tamamlandı
Soruşturmayı yapan polis,  2 Ağustos 2021 tarihinde Uchechukwu Augustine Obiankonwa’nın adına Ercan Havaalanı Kargo bölümüne gelen 7 paketin şüpheli görülmesi üzerine gümrük memurlarının Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bilgi verdiğini söyledi.
Polis, Narkotik ekibi tarafından şüpheli paketlerde yapılan kontrolde 3 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde tespit edildiğini ifade etti. 
Obiankonwa’nın tutuklandığını kaydeden polis, ifadesinde paketi aldıktan sonra internet üzerinden daha önceden görüşerek anlaştığı Macdonald Chikaire Obi’ye Gazimağusa’da vereceğinin itiraf ettiğini aktardı. 
Polis, Gazimağusa’ya gidildiğini,  uyuşturucu maddeleri almak için araçtan aşağıya inen Macdonald Chıkaıre Obi’nin tutuklandığını belirtti. Polis,  akabinde Obi’nin üzerinde ve tutmakta olduğu karton çanta içerisinde yapılan kontrolde foil kâğıdına sarılı yaklaşık 2 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

Zanlılar ses örneği vermedi
Polis memuru, zanlıların mahkemeye çıkarıldığını, haklarında toplam 10 gün tutukluluk emri alındığını belirterek, bu süre içerisinde telefon yazışmalarının incelendiğini ifade etti. Polis, yapılan incelemede Obiankonwa ile Obi’nin hem Nijerya’dan uyuşturucuyu gönderen kişiyle hem de kendi aralarında hintkeneviriyle ilgili yaptıkları yazışmalar ve fotoğraf tespit edildiğini açıkladı. Polis, mesajların yanı sıra uyuşturucuyla ilgili konuları içeren ses kaydı da ele geçirildiğini söyledi.
Polis, zanlıların ses örneği vermeyi reddettiklerini belirtti. 
Soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların yasal statülerinin olmadığını ve yargılanmaktan kaçabileceklerini belirten polis,  tutuklu yargılanmalarını talep etti. 
Mahkeme, zanlıların üç ayı aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474