banner564

‘Kötü örnek olur’

Anastasiadis, Türk vatandaşlarına Kıbrıs’ta 4 ögürlüğün tanınmaması konusunda AB içinde görüş birliği olduğunu tekrarladı

 ‘Kötü örnek olur’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türk vatandaşlarına Kıbrıs’ta 4 özgürlüğün tanınmaması konusunda AB üyesi ülkelerin görüş birliği içinde olduğunu savundu. Rum lideri “eğer Türkiye’ye bu hak verilirse diğer üçüncü ülkeler arasından kötü örnek olur”dedi.
   Fileleftheros gazetesi; Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, eski Rum Yönetimi Başkanı Spiros Kiprianu’nun ölüm yıldönümünde düzenlenen anma töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafına mesaj gönderdiğini yazdı.
   Habere göre Anastasiadis, çıkmazın aşılması için herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine “bugüne kadar yapılan hareketlerin ve diyaloga geri dönmekteki kararlılığımızın dışından başka bir şeyin olduğunu zannetmiyorum” yanıtını verdi.
   Brüksel’deki temaslarına da değinen Anastasiadis, “gerçekleştirdiği temaslarda, dört özgürlüğün sadece Kıbrıs’ı değil tüm üye ülkeleri ilgilendiren bir konu olduğu hususunda çok memnun kaldığını” vurguladı.
   Anastasiadis, “Hepimiz, Kıbrıs ya da başka bir ülkenin, AB Anayasasını çiğneyerek üçüncü ülke vatandaşlarına dört özgürlüğü vermesinin kötü bir örnek olacağı konusunda hemfikiriz” şeklinde konuştu.

New York yolcusu

   Öte yandan gazete bir diğer haberinde, Anastasiadis’in 21 Mart tarihinin New York Borsasında “Kıbrıs Günü” ilan edilmesinden ötürü ABD’ye gideceğini ve borsanın 21 Mart tarihindeki kapanış gongunu çalacağını yazdı.
   Gazete, Anastasiadis’in ayrıca ertesi gün “Metropolitan Clup’da” düzenlenecek bir panele katılacağını ve burada konuşma yapacağını belirtirken, aynı panelde ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jonathan Cohen’in de konuşma yapacağını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473