banner564

“Köy şehrin doğasıdır”

Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği etkinlik gerçekleştirildi

“Köy şehrin doğasıdır”
banner598
İskele Belediyesi’nin lojistik destek verdiği, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği etkinlik dün gerçekleştirildi.
Belediye açıklamasına göre, Turnalar Köy meydanında gerçekleşen etkinliğin açılışını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyesi Sefa Kurukafa, Turnalar Muhtarı Yaşar Okumuş, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit ile dernek üyeleri birlikte yaptı. Gün boyu sürmesi planlanan etkinlik, bir anda çıkan kuvvetli rüzgardan ötürü erken tamamlandı.
Bu yıl ilki gerçekleşen Turnalar Kırsal Köy Etkinliği, köy şehrin doğasıdır sloganıyla yapıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin gösteri sunduğu 1. Turnalar Kırsal Köy Etkinliğinde Kıbrıs, Adana, Konya ve Denizli mutfağına ait yiyecek ve içecek ve el işinin bulunduğu stantlar kuruldu. Kıbrıs Türk Türkmen Kültür Derneği de Turnalar Köy Meydanı’nın girişine kurduğu Yörük Çadırı ile destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473