banner564

Kritik buluşma 4 Haziran’da

Guterres, iki toplum liderini acilen New York’a çağırdı

Kritik buluşma  4 Haziran’da
banner598
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak Rum lider Anastasiadis'le birlikte New York'a davet etti. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, 4 Haziran için yapılan davete olumlu yanıt verdiği bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, yaptığı yazılı açıklamada, Guterres'in, dün akşam üzeri Cumhurbaşkanı Akıncı'yı arayarak bir telefon görüşmesi yaptığını duyurarak, BM Genel Sekreteri'nin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, Rum Lider Nikos Anastasiadis ile birlikte, 4 Haziran Pazar günü BM Merkezi’nde kendisiyle toplantı yapmak üzere New York’a davet ettiğini belirtti. Sözcü Burcu, "Cumhurbaşkanımız bu davete olumlu yanıt vererek katılacağını BM Genel Sekreteri’ne iletmiştir" dedi. Burcu ayrıca Pazar akşamki toplantının yemekli olacağını bildirdi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Edie’nin Rum Haber Ajansına yaptığı açıklamada ise garantörlerin Cenevre’de buluşmaya hazır olduğunu söylediği bildirildi.

Çavuşoğlu görüşmeler yapacak
Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakere heyeti, hükümet ve Meclis'te temsil edilen siyasi partilerle müzakere süreciyle ilgili değerlendirme toplantıları yapacak. Cumhurbaşkanı Akıncı ile ortak basın toplantısı da düzenleyecek Çavuşoğlu, Meclis Başkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'yla da bir araya gelecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474