banner564

Kriz fena vurdu

Her 10 vatandaştan 6 tanesi yılbaşı sofrasında et olmayacağını söylüyor

Kriz fena vurdu
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Yılbaşını evde geçireceğini söyleyen vatandaşların sayısı artarken, her 10 kişiden 6 tanesinin bu yıl ilk kez mangal yakmayacağı ortaya çıktı.
   Diyalog muhabirinin Lefkoşa’daki marketlerde alış-veriş yapan vatandaşlarla gerçekleştirdiği söyleşiden ortaya çıkan üzücü sonuç, Kıbrıslı Türklerin fakirleştiğini ortaya koyuyor.
   Kilosu 60 liradan kuzu eti alarak mangal yakamayacağını belirten vatandaşlar, yılbaşı sofrasının en zengin yemeğinin tavuk olacağını söylüyor:

************
Vatandaşlar ne dedi…? Vatandaşlar ne dedi…?
Halis Sanatçı:
Ekonomik kriz nedeniyle bu yılbaşında evde olacağız. Henüz mangal alışverişi yapmadım. Etin kilosu çok yüksek olduğundan tavuk eti alacağız. Bu yılbaşında evde yanacak mangallarda eminim ki birçok vatandaş kırmızı et yerine beyaz et tüketecek. 2019 yılının tüm halka sağlık huzur ve barış getirmesini diliyorum.
Hüseyin Bilgehan:
Yılbaşında çalışıyorum. Çalıştığım için ailemle erken kutlayacağız bu nedenle mangallık alışverişimizi yaptık. Hem tavuk hem de etimizi mangala koyacağız. Et fiyatları hayvancıların yaşadığı zararlar nedeni ile arttı bu nedenle birçok vatandaş et alımına pek sıcak bakmıyor. 2018 yılında yaşananların bittiği insanların sağlık, huzur ve barış içerisinde yaşadığı yılların başlangıcı olmasını diliyorum.
Nazlı Gençoğlu:
İlk olarak yılbaşını evde kutlama kararımız olsa da çocuklarımız yılda bir gün dışarı çıkalım hep birlikte diye istediği için bizler de bu yılbaşını dışarıda kutlama kararı aldık. Et fiyatlarında ciddi bir artış var ki bu artış sadece et değil tüm ürünlerde bu artış yaşandı. Evde de olsak dışarıda da olsak hemen hemen aynı parayı harcayacağız. Dilerim ki 2019 yılı herkesin bolluk içerisinde sağlıklı ve huzur dolu yaşayacağı yılların başlangıcı olsun.
Enver Aslan: 
Yılbaşında evde olacağız. Evde olacağımız için yemeğimizi de evde yapacağız. Henüz mangal alışverişimizi yapmadık. Yapacağımız mangal alışverişimizde et ağırlıklı olacak. Çocuklarımız tavuk tüketmediği için et alacağız. Fiyatlardaki ciddi artışlar et fiyatlarına da yansıdı ancak çocuklarımızın tüketmeyi sevdiği ürünleri almaya özen gösteriyoruz. 2019 yılının tüm halkımıza hayırlı bir yıl olması ve 2018 yılında yaşanan olumsuzlukların son bulduğu bir yıl olmasını diliyorum.
Hasan Kaya:
Ekonomik kriz nedeni ile yılbaşında dışarıya çıkmaya gücümüz yok. Bu yılbaşında da evdeyiz ve evimizde ailemizle geçireceğiz. Mangal için alışveriş maalesef yapamadık. Et fiyatları çok yüksek olduğu için sıradan bir gün gibi geçireceğiz. Yeni yılın tüm halka sağlık ve bol kazanç getirmesini diliyorum.
Mehmet Gözütok:
Yılbaşı dolayısıyla dışarıya çıkma gibi bir düşüncem yok çünkü ekonomik kriz yaşıyoruz. Evde olacağımız için mecburen evde bir şeyler yapacağız. Mangal alışverişimizi kendimizce yaptık ancak kırmızı et yerine beyaz et tüketeceğiz. Kırmızı etin fiyatı çok yüksek olduğundan beyaz eti tercih ettik. 2019 yılında herkese bolluk diliyorum. Kavgaların ve savaşların son bulduğu bir yıl olmasını en önemlisi de insanların sağlıklı bir şekilde olacağı bir yıl olsun.
Süleyman Özdoğaç:
Yılbaşı, Bayram ve diğer özel günlerde dışarıya çıkmayı tercih etmiyorum. Ayrıca memlekette ekonomik kriz var diyorlar ancak inanılmaz bir alışveriş çılgınlığı var. Yılbaşında evde olacağız ancak mangal yakma gibi bir düşüncem yok. Ne beyaz et ne de kırmızı et almayacağım fiyatlar çok yüksek. Herkese en başta sağlık diliyorum.
İsmail Korkmaz:
Yılbaşında büyük ihtimalle evde olacağız. Ailece kutlamayı düşünüyoruz. Et pahalı olduğundan tavuk aldık ve mangalda tavuk kullanacağız. Et fiyatları çok yüksek. Alım gücü düştüğü için vatandaşlar bu yılbaşında büyük çoğunluk tavuk eti tüketecek gibi görünüyor. Yeni yılın tüm herkese sağlık, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474