banner564

KTOEÖS Meclis önünde eylem yaptı

KTOEÖS Meclis  önünde eylem yaptı
banner598
Yılmaz YAKAR   
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler  Sendikası (KTOEÖS), Cumhuriyet Meclisi önünde pankartlı eylem yaparak,  milletvekillerinin, ettikleri yeminin içerisinde yer alan ilkelere ve Anayasa’ya bağlı kalmaları gerektiğinin altını çizdi.
KTOEÖS eyleminde Anayasa’nın 1 ve 59’uncu maddelerine yer verilen pankartlar açılırken, diğer bir pankartta “Demokratik, çağdaş toplum için, nitelikli bilimsel laik eğitim için saygın, aydın, özgür öğretmen için  insanca bir geçim  ve yaşam için mücadeleye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.
Basın açıklamasının başında dün yaşanan olaylara dikkat çeken  KTOEÖS Başkanı Selma Eylem,  bugün  hiç alışık olunmayan  olaylara tanık  olunduğunun altını çizdi.
Eylem,  demokrasi,  insan hak ve özgürlüklerinin mevcut olduğu bir hukuk devletinde  linç  kültürüyle hareket edilmesini, hukuk mücadelesi yerine şiddet eylemlerine başvurulmasını kınadıklarını belirtti.
Eylem, dünkü olaylara ilişkin  yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını söyleyerek, olayları sendikal platform içerisinde değerlendireceklerini ifade etti.
 KTOEÖS’ün eylemine, YKP, DEV-İŞ,  KTÖS, Basın–Sen, Güç-Sen ve  DAÜ-Sen de destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473