banner564

Kuralsızlık kural oldu

Kazalarından ders çıkarmayan, cezalara da aldırış etmeyen duyarsız sürücüler trafikteki ihlalleri sürdürüyor

Kuralsızlık kural oldu
banner598

 Ömer KADİROĞLU
Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde artan ölümlü kazalar ve kural ihlalleri nedeniyle yazılan ağır cezalar bazı duyarsız sürücülere ders olmuyor… Yaşanılan acı olaylardan ders almayan sürücüler hem kendi canlarını hem de başkalarını canlarını hiçe sayarak kural ihlalini sürdürüyor...
Gerek çift sarı çizgi gerekse kaldırıma park ayrıca kırmızı ışıkta geçen araç sürücülerine sıklıkla rastlanıyor. Yapılan bu ihlallerin birçoğu kazayla sonuçlanıyor bazı ihlallerin ise bedeli ağır oluyor. Diyalog muhabiri, Başkent Lefkoşa’da kuralsızlığı kural edinen araç sürücülerini görüntüledi. Öte yandan kurallar yalnızca araç sürücüleri tarafından değil yayalar tarafından da ihlal edildiği ortaya çıktı.
Yaya geçitleri yerine yaya geçidine yakın bir noktadan yolu geçmeye çalışan yayalar hem kendi canlarını hem de araç sürücülerini tehlikeye atıyor.  Bazı yayalar yaya geçidini kullanmaya çalışıyor ancak onlar da kural tanımaz araç sürücüleri ile karşılaşıyor. 

Vatandaşlar önlem istiyor
Diyalog’a konuşan vatandaşlar yaşanan bu durumun önüne geçilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Öte yandan ihlal edilen kuralların nedeninin yazılan trafik cezalarının tanıdıklar tarafından silinmesi, cezaların, denetimlerin ve eğitimlerin yetersiz olmasından kaynaklandığını ifade etti. Birçok kez kaldırıma park edilmiş araç, engelli park yerine park edilmiş araç, çift sarı çizgi ihlalleri ve kırmızı ışık ihlallerini gördüklerini ifade eden vatandaşlar, bunların birçok kez ağır bedellerle sonuçlanmasına rağmen bir ders çıkartılmadığını belirtti. 

Vatandaşlar ne dedi…? 

Hasan Güneşler:
Ehliyetim var ve araç kullanıyorum. Aracımı engelli park yerleri, kaldırımlar, çift sarı çizgi ve diğer tüm park yapılması yasak yerlere kesinlikle park etmiyorum. Bu kurallar son zamanlarda büyük oranda çiğneniyor. Bunun nedeni yazılan cezaları araya tanıdık birilerini koyarak sildirebilmektir. Cezaların siliniyor olması kişilerin kuralları daha da fazla ihlal etmesine neden oluyor. Silinen cezalar, çiğnenen kurallar bizlere kesinlikle ağır bir bedel olarak geri geliyor ancak kimse bundan ders çıkarmıyor. Ülkeyi yönetenler bunlarla ilgili daha otoriter bir şekilde çalışmalar yapmalıdır.

Şevket Öznur:
“Araç kullanıyorum ve tüm trafik kurallarını göz ardı etmeden trafikteyim. Park etmememiz gereken yerlere sürekli park edilen araçlar görüyorum. Engelli yerlerine, kaldırımlara ve diğer park yasağı olan yerlere kesinlikle park etmiyorum. Günümüzde çiğnenen bu kurallarla ilgili yetkililerin ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Polis yetersizliği ve zabıta yetersizliği nedeniyle bu hatalar engellenemiyor. Cezaların daha yüksek olması ve caydırıcı hale getirilmesiyle bu sorunların çözüleceği inancındayım. 

Oruç Öcal:
Aracım var ve trafikte sıklıkla bulunuyorum. Aracımla seyir ederken kesinlikle trafik kurallarını ihlal etmiyorum. Günümüzde bu kurallar sıklıkla ihlal ediliyor ve her geçen gün bu sorun büyüyerek devam ediyor. Bunun nedeni bana göre denetimsizlik değil sürücülerin duyarsızlığıdır. 

Ahmet Ömerağa
Kaldırımlara park edilen araçlar yayaların yol içerisinde yürümesine neden olunup can kayıplarına neden oluyor. Bunun yanında birçok kural daha ihlal ediliyor. Bu kuralların ihlal edilmesinin nedeni denetimlerin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Trafik tamamen keşmekeş ve çekilmez bir hale geldi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 5 yıl Önce

sorma gir hanı olursa ne bekliyordunuz peki
her halde nüfüs oldu 1 milyon ne açıklayan var ne soran.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473