banner564

“Kurul izin vermedi”

YÖDAK Başkanı Büke Akacan Üniversitesi ile ilgili açıklama yaptı

“Kurul izin vermedi”
banner598

 Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, bir basın organında 14 Ocak 2019 Pazartesi günü yayınlanan “Akacan’a YÖDAK Kıyağı” başlıklı haberle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. 

Büke, Akacan Teknik Üniversitesi ve Akacan Üniversitesi’ne Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından üniversite açma ön izni verildiğini, Kurul tarafından öğretime başlama izni verilmediğini açıkladı. 
Büke, Akacan Teknik Üniversitesi’ne 18 Şubat 2015 ve Akacan Üniversitesi’ne 17 Mart 2016 tarihinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından üniversite açma ön izni verildiğini belirtti. 
Bu iki üniversiteye veya bu üniversitelere ait herhangi bir fakülte veya programa YÖDAK tarafından öğretime başlama izni verilmediğini kaydeden Büke, “Kuruluş aşamasında olan iki üniversite benzer aşamada olan diğer 7 üniversite gibi periyodik raporlar ile takip edilmektedir. Tüm üniversiteler ile ilgili alınan karalar ilgili resmi makamlara yazılı olarak iletilmektedir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474