banner564

Kuş gibi avlandılar

Ormanlık alana sakladıkları uyuşturucuyu almaya giden Bulut Sarıdoğan ile Ömer Otu, pusuda bekleyen narkotiğe yakalandı

Kuş gibi avlandılar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Narkotik Şube ekipleri, Gazimağusa’daki arıtma tesisi karşısında bulunan ormanlık alanda yürüttüğü pusu görevi sonucunda, Bulut Sarıdoğan ile Ömer Otu isimli zanlıları suçüstü tespit ederek gözaltına aldı. Zanlılar dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa’da nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Cüneyt Arkın, 29 Temmuz 2017 tarihinde saat 15.30 raddelerinde, Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde bulunan arıtma tesisinin karşı tarafında bir uyuşturucu alış verişi olacağı bilgisini aldıklarını ve bölgeye gittiklerini söyledi.
Arkın, yaptıkları arama sonucunda, tarla içerisinde bulunan bir ağacın altına gömülü vaziyette içerisinde yaklaşık 60 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde olan poşet bulduklarını ve pusu görevine başladıklarını aktardı.

Kaçmayı denediler
Zanlıların kiralık bir araç ile bölgeye geldiklerini anlatan Arkın, zanlı 1 Bulut Sarıdoğan’ın araçtan inerek uyuşturucu maddeyi aldığı sırada suçüstü tespit edildiğini ve kaçmaya çalıştığı sırada da makul güç kullanılarak alıkonulduğunu aktardı.
Arkın, yine kaçmaya çalışan zanlı 2 Ömer Otu’nun da makul güç kullanılarak alıkonulduğunu söyledi.

Tuvalet ihtiyacı için durmuşlar
Soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınacak olan ifadelerin olduğunu ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analize gönderileceğini belirten Arkın, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti. Savcı Hasan Çaltılı’nın sorusu üzerine Arkın, zanlıların tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için bölgede durdukları iddiasında bulunduklarını söyledi.
Huzurundaki şahadeti değerlendire Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2017, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474