banner564

Kuzeye geçmedi

 ‘Casus Van’ ile Kıbrıs’ta telefonları dinleyen İsrailli ajan ile Rum ordu komutanı arasında ilişki olduğu ortaya çıktı

Kuzeye geçmedi
banner598

  Raif DOĞRU

 Güney Kıbrıs’ta gündemin ilk sırasına yerleşen ‘Casus Van’ konusunda yeni bilgilere ulaşıldı. İsrailli ajan Tal Dilian tarafından kullanılan ve içerisinde yaklaşık 9 milyon Euro’luk teknoloji bulunan 57 983 69 plakalı Casus Van’ın bir yıldan beri güneyde görev yaptığı ancak KKTC’ye geçmediği tespit edildi.
   Diyalog’un güvenilir bir kaynaktan elde ettiği bilgilere göre; KKTC’nin muhaceret kayıtlarında, söz konusu van aracın sınır kapılarından kuzeye geçtiğine ilişkin herhangi işleme rastlanmadı. Ancak dinleme mesafesinin bir kilometreye kadar uzanması nedeniyle söz konusu aracın ‘sınır bölgelerinde’ görev yapıp yapmadığı ve askeri birlikleri dinleyip dinlemediği bilinmiyor. 
   Ancak İsrailli ajanın, bizzat Rum Milli Muhafız Ordusu Komutan Yardımcısı Andreas Papapavlu ile yakın temas halinde olması KKTC yetkililerine ‘ciddi araştırma’ konusunda mesaj veriyor.

DİSİ Başkanı’nın adı geçiyor

   Elde edilen bilgilere göre; iktidardaki DİSİ partisi lideri Averof Neofitu’nun, casusluk işleriyle görevli CIS şirketi sahibi Avraham Avni Shahak ile yakın ilişkisi bulunuyor. Neofitu’nun girişimleriyle Avraham Avni Shahak isimli İsrailliye silah taşıma izni de verildiği belirtiliyor.
   İsrailli ajanın faaliyetlerine en sert tepkiyi gösteren AKEL Lideri Andros Kiprianu’nun, Başsavcı ve polisten ayrıntılı bilgi talep etmesi nedeniyle olayın boyutlarının büyüdüğüne dikkat çeken Rum kaynakları, bu durumun Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis’i endişelendirdiğini ve yurt dışında bulunduğu bir sırada müdahale etmek zorunda kaldığını iddia ediyor.
   Anastasiadis’in yarın saat 08.30’da, AKEL Lideri Andros Kiprianu’yu saraya davet ettiği belirtiliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473