banner564

Dağılım eşit olmalı

Kamu-Sen’in taleplerini dinleyen Başbakan Tatar, “Bütün kaynakları kamu tüketirse, özel sektör imkan bulup kalkınamayacaktır” dedi

Dağılım eşit olmalı
banner598

Tuğçe Ülkü AYDIN
Başbakan Ersin Tatar,  ekonomide mutlaka büyüme gerektiğini belirterek, “Büyümenin gerçekleşebilmesi için de reform çalışmalarının hayat bulması lazım. Bütün kaynakları kamu sektörü tüketirse, özel sektör imkan bulup kalkınamayacaktır” dedi
Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Kamu Sen Başkanı Metin Atan kabulde yaptığı konuşmada, yeni hükümetin hayırlı olmasını temenni ederek, ülkenin  sorunlarını gün geçtikçe arttığına işaret etti.
Kıbrıs konusu, Akdeniz’de yaşanan sıcak gelişmeler yanında içte yaşanan sorunlara dikkat çeken Atan, bunlar konusunda bir an önce gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.
Atan, Başbakan Tatar’a sorunları ve taleplerini içeren bir dosya takdim etti.
Başbakan Ersin Tatar da, ülkede sıkıntıların aşılabilmesi için üretken bir yapının şart olduğunu, bazı reformların yapılabilmesi, üretimin arttırılması için çeşitli sektörlerin kendini geliştirip, ekonomiye olumlu katkıyı yapabilmek adına gerekli ortamın yaratılması gerektiğini söyledi.
Kamunun, çalışanların hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesinin kendilerinin görevi olduğuna işaret eden Başbakan Tatar, kamu maliyesinin durumunun  ortada olduğunu kaydetti.
Bütçe sıkıntısı ve maliyeyle alakalı yapılması gerekenler konusunda bir noktada uzlaşılması gerektiğini vurgulayan Başbakan Tatar, borçlanarak bu sürecin yürütülmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Devletten her ay seksen bine yakın çek çıktığını, devletin bu ödemeleri öyle veya böyle yerine getirdiğini belirten Başbakan Tatar, bunun büyük bir yük olduğuna işaret etti. 

Televizyoncuların taleplerini dinledi 
Başbakan Ersin Tatar, Nur Nadir başkanlığındaki Kıbrıs Türk Televizyoncular Birliği heyetini kabul etti.
Öte yandan Başbakanlıkta saat 17.15’te gerçekleşen görüşmenin basına açık bölümünde görüntü alınmasına izin verildi,  açıklama yapılmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473