banner564

Laguna operasyonu

Marketten çalınan sigaraların bir kısmı Müzeyyen ile Mehmet’in oturduğu evin bahçesindeki aracın bağajında bulundu, sakızlarla, prezervatifler yok oldu

Laguna operasyonu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün Palm Beach Otel yakınlarında bulunan “Laguna” isimli market soyuldu. Güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan polis kısa sürede mesele ile bağlantısı olduğu iddia edilen Mehmet Bayram ve Müzeyyen Önen isimli zanlıları tutukladı.
Polis mesele ile ilgili olarak Murat Şengül ile İlkay Dural isimli iki şahsı arıyor. İncelenen kamera görüntülerinde Murat Şengül ile İlkay Dural isimli şahısların olay yerinde olduğunu tespit eden polis, Murat Şengül’ün ikamet ettiği Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki bir eve operasyon yaptı. Mehmet Bayram ile Müzeyyen Önen evde tespit edilirken, Murat Şengül kaçarak kayıplara karıştı. Evin bahçesinde bulunan araçta arama yapan polisler çalınan sigaraların 284 paketini aracın bagajında buldu.

Görüntüler olayı çözdü…
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, 12 Şubat 2015 tarihinde Palm Beach bölgesinde bulunan “Laguna” isimli marketin suyulduğuna dair bir bilgi aldıklarını ve olay yerine gittiklerini söyledi. Marketin güneye bakan kısmındaki alüminyum kapının asma kilidinin kırılarak içeri girildiğini ve içerden 512 paket sigara sirkat edildiğini tespit ettiklerini anlatan Karagil, güvenlik kamerasının görüntülerinden Murat Şengül ile İlkay Dural isimli şahısların olay saatinde marketin yakınında olduklarının belirlendiğini ve Murat Şengül’ün Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan ikametgahına bir operasyon düzenlendiğini aktardı.

Sigaralar bagajdan çıktı…
Mahkeme huzurunda bulunan zanlılar Mehmet Bayram ile Müzeyyen Önen’in ikametgahta tespit edildiğini söyleyen Karagil, evin avlusunda bulunan MU 526 plakalı araçta yapılan aramada, sirkat edilen sigaraların 284 paketinin bulunduğunu ifade etti.
Sadece sigara çalmadıkları tespit edildi
İkametgah içerisinde de arama gerçekleştirdiklerini söyleyen Karagil, yapılan aramalar sonucu 3 paket boş sigara, 3 paket yarı dolu sigara, 5 paket dolu sigara, 6 paket prezervatif, 57 adet kalem pil, 4 adet filtre, 4 şişe içki, 18 adet vivident marka sakız bulunduğunu, ayrıca zanlı 2 Müzeyyen Önen’in çantasında yapılan aramada 4 paket sigaranın bulunduğunu aktardı. 

Müzeyyen gönüllü ifade verdi
Zanlılardan Müzeyyen Önen’in kendilerine bir gönüllü ifade vererek çantasında bulunan sigaraları kendisine Murat Şengül’ün verdiğini itiraf ettiğini belirten Karagil, market sahibinin daha sonra polise gelerek, dükkanından sadece sigara çalınmadığını, ayrıca vivident sakız, puro ve prezervatif gibi yaptıkları aramalarda buldukları ürünlerin de çalındığını beyan ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili aranan iki şahsın olduğunu ve henüz bulunamayan kayıp emarelerin olduğunu aktaran Karagil, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Zanlı avukatı Fehmi Altunç’un da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlılrın 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474