banner564

Lefke’de yöresel ürün pazarı açıldı

Esnaf, Lefke’de açılan yöresel ürün pazarının, ülkenin dört bir yanında tanıtımının yapılmasını istiyor

Lefke’de yöresel ürün pazarı açıldı
banner598
Mustafa ŞENAL

Lefke Belediyesi tarafından organize edilen yöresel ürün pazarı dün açıldı.
Eski Belediye Pazarı’nda, üreticiden tüketiciye sloganı ile satışa sunulan ürünlere, bölge halkının yanı sıra Ada’nın dört bir yanından Lefke’ye giden vatandaşlar ilgi göstermesi memnuniyet yarattı.
Açılışta konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, “Lefke Belediyesine ait olan ve yıllardır atıl durumda olan Lefke Belediye pazarını üreticiden tüketiciye açmak için çalışma başlattık ve bugün bu açılışı gerçekleştiriyoruz. Pazarın açılışını Belediye Pazarının kapanmadan önce en son terk eden eski Lefke Muhtarı ve esnafı olan Altan Öksüz ve diğer üreticiler ile birlikte açıyoruz. Bu bir başlangıç olup, pazarın halka hizmet için devamını temenni ederim” dedi.
 
Siyasiler davet edilmedi
Etkinliğe, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasının gündeme gelmesi nedeniyle herhangi bir siyasi ve bölge milletvekilleri davet edilmedi.
Yöresel ürün pazarının açılışını; Lefke Belediye başkanı Aziz Kaya, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanı ertan Tosun, Lefke Muhtar vekili Şerif Tahsildaroğluları, Lefke eski Muhtarı ve esnaf Altan Öksüz ile üretici Besim Koreli birlikte yaptı.

Tanıtım şart
Lefke eski Belediye pazarında düzenlenen yöresel ürün pazarı 09.00-18.00 saatleri arasında açık kaldı. Etkinliğin ilk defa yapılmasından dolayı yeterli tanıtımın yapılmadığını söyleyen esnaf, “Eğer belediye burasının tanıtımını yaparsa, sadece Lefke’den değil başka bölgelerden de birçok insan buraya gelerek yöresel ürünlerden alış veriş yapar” dedi.

Lefke’de açılışı bol gün
Lefke’de dün, yöresel ürün pazarının yanı sıra, tamiratı yapılan Belediye idari binasının, Lefke Turizm Derneği’nin açılışı yapıldı.
Ayrıca, Lefke Belediyesinin aldığı araç filosunun tanıtımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473