banner564

Lefkoşa tek ses olacak

Şehitlerimizi anma ve anavatanımıza destek etkinliğinde gıyabi cenaze namazı kılınacak; büyükelçiliğe yürüyüş yapılacak

Lefkoşa tek ses olacak
banner598
“Şehitlerimizi Anma İnisiyatifi”, “Şehitlerimizi Anma ve Anavatanımıza Destek” etkinliği düzenliyor.
İnisiyatif Başkanlar Divanı adına Ata Atun tarafından yapılan açıklamaya göre, şehitlerin ruhu için bugün Lefkoşa Selimiye Camii’nde saat 12.15’te Mevlid-i Şerif okutulacak; cuma namazının ardından şehit asker ve polisler için gıyabi cenaze namazı kılınacak.
Gıyabi cenaze namazından sonra Selimiye Camii’nden TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne kadar yürüyüş yapılacak ve yürüyüşün sonunda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın şahsında Türkiye’de yaşayanlara hitaben yazılan ve üzüntü, duygu ve destek içeren mektup okunarak TC Lefkoşa Büyükelçisi’ne takdim edilecek.

İskele’de gıyabi cenaze namazı kılınacak
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Türkiye’de meydana gelen terör saldırılarında şehit olanlar için taziye mesajı yayınladı.
Sadıkoğlu yayınladığı mesajda hayatını kaybeden şehitlere rahmet, acılı aileleri başta olmak üzere Türk milletine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi. 
Öte yandan; İskele Belediyesi’nin girişimleriyle şehit asker ve polisler için bugün Cuma namazının ardından İskele Merkez Ümmü Haram Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılınacak.
Namaz sonrasında ise helva ve bayrak dağıtımı yapılacak.

Işık, kınama yayınladı 
İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık Türkiye’deki terör saldırıları ile sivil, asker ve polise verdirilen kayıplar için Türk Ulusu’nun acılarını paylaştıklarını belirterek, başsağlığı ile şehitlere Tanrı’dan rahmet diledi.
Atlılar, Muratağa ve Sandallar Şehitliğine Rum siyasiler ile birlikte yapılan ziyareti de kınayan Işık, Kıbrıs Türk halkının hassasiyet gösterdiği bir konuda şehit ailelerinin de izninin alınmış olması gerektiğini ifade etti.

Değirmenlik’ten teröre tepki
Değirmenlik Köyü Cami Yaptırma, Yaşatma ve Manevi Değerleri Koruma Derneği, Türkiye’deki terör olaylarına tepki gösterdi ve duyulan üzüntüyü dile getirdi. 
Mesajda, aziz şehitlere Allah’tan rahmet dilendi; terör olaylarına karşı tüm halk karşılıklı saygı ve dayanışmaya davet edildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474