banner564

Lefkoşa’dan mesaj veriliyor

Türkiye’de yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin başlattığı dönüşümlü açlık grevi sürüyor

 Lefkoşa’dan mesaj veriliyor
banner598

Melin DOBRAN

Türkiye’de yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla bir grup alevi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde başlattığı dönüşümlü açlık grevini sürdürüyor. Derneğin Eş Başkanı Tuncer Özbahadır, Alevilerin, sürmekte olan savaşın derhal son bulmasını şart gördüğünü belirtti. Özbahadır, Kürtlerin yaşadığı pek çok il ve ilçelerde ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda can kaybı yaşanmasının çok üzücü olduğunu söyledi. Halkın sokağa çıkamadığını ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını anımsatan Özbahadır, toplumun derin bir yarılma yaşadığını dile getirdi. Greve katılanlar olayların artık durulmasını ve bir an önce barışın olmasını istedi. 

Nöbeti BKP devralacak
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığında partiden bir heyetin, bugün 08.00’den itibaren Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği lokalinde sürdürülen açlık grevini devralacağı açıklandı. 

TDP’den destek
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) bir heyet, “Türkiye’de yaşanmakta olan gerginlik, çatışma ortamı ve ölümler” nedeniyle açlık grevi başlatan Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yetkililerini ziyaret ederek destek belirtti.



Greve katılanlar ne dedi?

Bengül Gargınsu
“Türkiye’de Kürt illerinde yapılanlara karşı insanlığımı avuçlarıma alarak geldim. Bir hafta boyunca kaldırım taşlarında yatan annelerin sesi olmaya geldim. Sıcak yatağımda karnım tok sırtım pek yatmayı da bilirdim ama bu yapılanlar karşısında tepki göstermek için toplandık. Aynı durumda Laz veya Çerkez de olsaydı onlara da destek verirdim. 

Güllü Sezikli
“Vicdanımı elime alarak buraya geldim. Katliamların karşısında durabilmek için burada toplandık. Türkiye’nin gündeminde olan ölümlerin karşısında ve ezilen taraflara destek olmak için grev yapıyoruz. Umarım bu yaşananlar fazla sürmez. Kalıcı bir çözüm olmasını diliyorum. Ölümler artmadan barış olsun”

Fatma Sezikli
“Benim çağrım halkadır. Özellikle alevi bir kadın olarak, diktatör devlete ve yapılanlara karşıyım. Savaş istemiyoruz. Ne olursa olsun çözüm üretmelerini istiyoruz. Artık insanlar ölmesin.”

Oruç Kaya
“Diğer arkadaşlarım gibi ben de Kürt illerinde yapılan katliam ve zulümlerden dolayı vicdanımın sesini dinleyerek buraya geldim. Çoluk çocuk demeden insanları katlettiler. Dileğimiz bu savaşın sona ermesidir. Böyle giderse Türkiye ekonomisi iyi gitmez diye düşünüyorum.”


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473