banner564

Liderlere çağrı yapıldı

İki Toplumlu Barıi İnisiyatifi, CTP ve TDP’yi ziyaret ederek müzakere sürecini görüştü

Liderlere çağrı yapıldı
banner598
Özlem Güran AKKORLU 
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi yetkilileriyle görüştü.
   CTP Parti Merkezi’nde gerçekleşen kabulde müzakere sürecinde yaşanan tıkanıklığın aşılması ve müzakerelerin sağlıklı bir zeminde devam edebilmesi için neler yapılabileceğinin görüşüldüğü bildirildi.
   CTP’den verilen bilgiye göre, Erhürman, yaşanan tıkanıklığın ancak iki lider arasında kurulacak diyalogla aşılabileceğini, ortada bir sorun bulunduğunu, müzakerelerin sağlıklı bir zeminde devam edebilmesi için bu sorunun aşılması ve aşınan güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirtti.
   İki liderin birbiriyle iletişime geçmeksizin yaptıkları açıklamaların sürece yardımcı olmayacağının altını çizen Erhürman, “Bir an önce diyalog kurulmalı, yapılan hatalar düzeltilmeli ve müzakereler sağlıklı bir zeminde devam etmelidir” dedi.


Özyiğit: Plebisiti kararı bertaraf edilmeli
   “İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs”tan bir heyet Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti. Ziyarette, inisiyatif direktörü Christos Efthymiou, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve beraberlerindeki heyet, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile görüştü.
   Christos Efthymiou, ziyarette yaptığı konuşmada, müzakerelerin yeniden başlamasının yolunun bulunması için liderlere çağrı yaptıklarını ifade etti.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da konuşmasında, adanın bölünmüşlüğünün kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. 
   TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de konuşmasında, belirli ölçülerde ilk kez haritalar sunulmasına kadar ilerlendiğini, garantör ülkelerin masa başında buluştuğunu ve 5’li konferansta her şeyin konuşulduğunu, al-vere geçilecek aşamada müzakerelerin tıkandığını kaydetti.
    Gelinen aşamada durumun nasıl düzeleceği konusunda genel kanaatin alınan Enosis plebisiti kararının bertaraf edilmesi şeklinde olduğunu kaydeden Özyiğit, Rum Meclisi’ne düşen görevin bu kararın ortadan kaldırılması yönünde adım atmak olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474