banner564

Lokmacı’da insan zinciri

1 Eylül Dünya Barış Günü, Kıbrıslı Türk ve Rum sendika ve örgütlerin düzenlediği ortak etkinlikle kutlandı

Lokmacı’da insan zinciri
banner598
1 Eylül Dünya Barış Günü, Kıbrıslı Türk ve Rum sendika ve örgütlerin düzenlediği ortak etkinlikle kutlandı.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Belediye İşçileri Sendikası (BES), Kıbrıs İşçi Federasyonu (PEO), İki Toplumlu Barış İnsiyatifi (İTBİ) tarafından 60 örgütün desteğiyle organize edilen 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliği Lefkoşa’da gerçekleştirdi.
Büyük Han arkasındaki Lefke Hanı’nda yer alan iki toplumlu etkinlik Lokmacı Kapısı’ndan etkinliğin yapılacağı alana insan zinciri oluşturulmasıyla başladı.
Konuşmalara devam eden etkinlikte KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, PEO Genel Sekreteri Pambis Kriytsis ve Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) Genel Sekreteri Yorgos Mavrikos konuştu.
Etkinlik daha sonra iki toplumlu koronun verdiği konserle devam etti ve İki Toplumlu Koro’nun konseri ve halk dansları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Gökçebel: Ortak amaç barış
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı konuşmada, 1 Eylül tarihinin Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgaliyle başlayan 2. Dünya Savaşı’nın başlangıç günü olması yanında barbarlık, emperyalizm, ırkçılık ve insan ırkının kendi kendini yok edebileceği günün en somut örneği olduğunu vurguladı.
Ortak amacın ‘barış’ olduğunu ifade eden Gökçebel, bu yolda insanın temel olduğu, sevgi ve kadeşliğin dünyayı aydınlattığı bir dünya düzeni yaratılması gerektiğini söyledi.

Kriytsis: Kıbrıs’ı yeniden birleştirme...
PEO Genel Sekreteri Pambis Kriytsis, WFTU’nun dünya çapında barış için eylem günü ilan ettiği günde Kıbrıslı Türk- Rum siyasi parti ve örgütlerinin Kıbrıs’ı yeniden birleştirme ve barış için gerçekleştiriği etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.
Kriytsis, WFTU Başkanı Mavros’un böylesine anlamlı günde Kıbrıs’a gelerek etkinliğe katılmasının Kıbrıs işçi sınıfı mücadelesine verdiği desteğin somut göstergesi olduğunu ifade etti.

Mavrikos: Ortak bir vatan ve barış
WFTU Genel Sekreteri Yorgos Mavrikos da konuşmasında Kıbrıslı Türk ve Rum sivil toplum örgütlerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ‘ortak bir vatan ve barış’ için gerçekleştirdiği etkinliği selamladığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474