banner564

Luricina canlandı

Akıncılar’da düzenlenen panayır renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Luricina canlandı
banner598
Melin DOBRAN
   Akıncılar (Luricina) köy meydanında dün düzenlenen “9. Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı”na akın eden vatandaşlar, Kıbrıs’a özgü ürünleri yemenin tadını çıkardı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, vatandaşlar şeftali ve küp kebabına yoğun ilgi gösterdi. Kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü kabak böreği, üzüm sucuğu, çörek, çitlembikli bitta, hellimli, zeytinli, pilavuna, gullurikya, peksemet ve pastelli gibi ürünler satışa sunuldu. İlgiden memnun olduğunu dile getiren esnaf, bu gibi etkinliklerin faydalı olduğunu söyledi. Esnaf, festivallerin en güzel tarafının, Kıbrıs lezzetlerini tanıtmak olduğunu ifade etti.

Esnaf ne dedi..??

Serpil Emir
“Ben festivale Yiğitler’den katılıyorum.15 yıldır bu işi yapıyorum. Her festivale de katılırım. Luricina’daki festival için kaymak yağlı katmer, gözleme, fırın katmeri, nor katmeri, peksemet, zeytinli, hellimli ve bulgur köftesi hazırladım. Kıbrıs’a özgü ne varsa hepsi standımızdadır. Satışlarımız da gayet iyi gitti.”

Aydın Celal
“Akıncılar’da düzenlenen her festivalde aşırı bir kalabalık oluyor. Biz bu ilgiden memnunuz. Burası her zaman böyledir. Festival standımızda pekmez, yerli fıstık ve pastelli yer aldı. Bizim yaptığımız pastelli her zaman için çok büyük ilgi görüyor. Satışlarımız çok iyi gitti. Halkımızın ilgisinden oldukça memnunuz.”

Hasan Kaplan
“Luricina festivali her zamanki gibi süper. Biz üzüm sucuğu ve pastelli hazırladık. Sadece Akıncılar’da imal edilen pastelliyi satışa sunduk ki bu bize has bir üretimdir. Yapımı oldukça zahmetlidir. Kalabalıktan ve ilgiden memnunuz. Satışlarımız süper gitti.” 

Nazif Parıldak
“Köyümüzde yapılan her festival çok kalabalık oluyor. Biz festival için kabak böreği, katmer, pilavuna, bulgur köftesi, tahınlı, hellimli, zeytinli, pilavuna, hellim böreği, nor böreği, ekmek ve bulgur köftesi hazırladık. En çok satılan ürünümüz kabak böreği, katmer, hellim ve nor böreği oldu. Satışlarımızdan ve kalabalıktan çok memnunuz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474