banner564

Madalya verdi

Başbakan Tatar, 1963 yılında kumsal olaylarında eşi ve 3 çocuğu Rumlar tarafından öldürülen Nihat İlhan’ın oğlunu kabul etti

Madalya verdi
banner598

Başbakan Ersin Tatar,  1963 yılında kumsal olaylarında eşi ve 3 çocuğu Rumlar tarafından öldürülen Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necati İlhan’ı kabul etti ve ona madalya verdi.
Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, dün  “Bağımlılıkla Mücadelede Medya ve İletişimin rolü Çalıştayı”na katılan  Mustafa Necati İlhan’ı, Binbaşı İlhan’ın sonraki  evliliğinden  olan çocuğu olduğunu öğrendiğinde duygularına hakim olamadığını anlatı.
Prof. Mustafa Necati  İlhan’ı KKTC’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Tatar, kendisine madalya takdim etti ve bunun sıradan bir madalya olmadığını, anlamının çok büyük olduğunu ifade etti.
“Bu konuşmayı yaparken bile tüylerim diken diken oldu” diyen Tatar, Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelmesinin kolay olmadığını kaydetti ve Kumsal katliamının da Kıbrıs Türk tarihinin en önemli olaylarından birisi olduğunu vurguladı.
Mustafa Necati İlhan ise Tatar’a teşekkürlerini iletti.

“Acıyı yaşayan bilir”
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği yetkililerini kabul etti. 
Yapılan açıklamaya göre, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Başbakan Ersin Tatar’a yeni görevinde başarılar diledi ve destek belirtti.
Başbakan Ersin Tatar da derneğin ülkeye büyük hizmet verdiğini belirterek, şehitleri rahmetle andı.  Tatar “Acı devam ediyor, acıyı yaşayan bilir” dedi.

Tilki’den hükümete destek
Bu arada Başbakan Ersin Tatar, Şoför Okulları Birliği Başkanı Doğan Tilki ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Başbakanlıktaki kabulde Birlik Başkanı Tilki hükümetin trafik güvenliği ile ilgili açıklamalarına destek belirtti.
Başbakan Ersin Tatar da eğitim, altyapı ve denetimin önemine vurgu yaparak, hükümetin trafik konusunun daha iyi yönetilmesi konusunda görüş birliği içinde olduğunu kaydetti. 
Desteğinden dolayı Şoför Okulları Birliği’ne teşekkür eden Tatar, eğitimin önemine işaret etti ve şoför okullarının trafikte eğitimin bir parçası olduğunu hatırlatarak eğitimin daha ciddi tutmak gerektiğine dikkat çekti. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474