banner564

“Maddi sorunlar ortada” 

Şefik, seçim neticelerinin geç açıklanmasıyla ilgili ‘Neden teknolojiden bu kadar uzaksınız?’ şeklinde eleştirilere yanıt verdi

“Maddi sorunlar ortada” 
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU   

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Narin Ferdi Şefik, seçim neticelerinin geç açıklanmasıyla ilgili ‘Neden teknolojiden bu kadar uzaksınız?’ şeklinde eleştiriler aldıklarını kaydederek, “Küçük toplumuz elbette neticelerin uzaması lehimize değil ama bazı maddi imkansızlıklar olduğu da gerçek” dedi.
Neticelere kısa sürede ulaşılması için seçimlerin bilgisayarla yapabilmesi ya da mevcut oy pusulalarının düzenlenerek optik okuyucuyla okunabilecek hale getirilmesiyle ilgili de konuşan Şefik, “İşbirliği içinde olduğumuz üniversiteden gelen arkadaşlar optik okuyucu konusunda 4-5 aylık süre içinde çalışma yapmayı düşündüklerini söyledi” şeklinde konuştu.
Bu seçimin geçmişteki yerel seçimlere göre çok daha düzgün olduğunu, sandık kurulu görevlilerinin yorulmadığını, üzülmediğini, perişan olmadığını kaydeden Narin Ferdi Şefik, “Yerel seçim için 1976’dan beri kullanılan sistem bu. Bizim ‘Zor, aynı mevzuat altında tekrarlanmasın’ dediğimiz genel seçimdir” dedi.
Seçim sisteminin yasal ve pratik sorunu varsa bunu Cumhuriyet Meclisi’ne iletmenin YSK’nın görevi olduğunu anımsatan Şefik, “Seçimde nasıl bir yöntem uygulanacağı yasa koyucunun takdirindedir ama aynı mevzuat altında tekrar bir genel seçim yapmayı arzu etmediğimizi açık açık söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“Tüm işlemler bitti”
Yerel seçimle ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Şefik, seçimle ilgili ilçelerdeki tüm işlemlerin dün saat 06.00 itibarıyla bittiğini, onaydan sonra belediye meclis üyeleri, ihtiyar heyetleri ve muhtarlarla ilgili gayri resmi sonuçların web sayfasına yüklendiğini belirtti.
Belediye başkanlarının gayri resmi sonuçlarının gece yarısı açıklandığını ifade eden Şefik, öngördükleri sürenin 21.00 olduğunu ancak YSK 32 formlarının merkeze geç ulaştırılması nedeniyle sürenin uzadığını söyledi.
 “Seçim sisteminin böyle mi kalacağıyla” ilgili soru üzerine YSK Başkanı Şefik, bu konudaki iradenin Yüksek Seçim Kurulu’nda değil Cumhuriyet Meclisi’nde olduğunu anımsattı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474