banner564

Magaji kuş  gibi avlandı

Otobüs durağının arkasındaki zuladan 135 gram uyuşturucu maddeyi almaya giden Nijeryalı kendini polisin kucağında buldu

Magaji kuş  gibi avlandı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Eski Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde düzenlenen operasyonda 135 gram bonzai ele geçirildi. Anayolda bulunan otobüs durağı arkasında zulalanmış uyuşturucu olduğuna dair ihbar alan ve bölgede pusuya yatan polis, Nijerya uyruklu Mohammad Sani Magaji’yi uyuşturucu maddeyi alırken suçüstü yakaladı. Polisi aniden karşısında gören zanlının, “O kadar kontrol ettim, sizi nasıl görmedim” dediği belirtildi. 
Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, 27 Temmuz 2018 tarihinde, Eski Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde, “saklıkent” isimli site girişinde bulunan otobüs durağının arka kısmında uyuşturucu madde olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi. Söz konusu yerde poşet içerisinde 135 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulduklarını belirten Kavaz, bölgede pusu görevine başladıklarını ifade etti. Kavaz, zanlının kiralık aracı ile durağın önünden yavaşça geçerek kontrol ettiğini, daha sonra geri dönerek araçtan indiğini, tekrar kontrol ettiğini ve uyuşturucu maddeyi alırken suçüstü yakalandığını söyledi.

“Sizi nasıl görmedim hayret!”
Kavaz, zanlının ilk yakalandığı esnada kendilerine, “Bunlar uyuşturucudur. Bu benim işim, çevreyi o kadar da kontrol ettim nasıl sizi göremedim” dediğini de sözlerine ekledi. Kavaz, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473