banner564

Muhammed’in  kafa dinamo

500 dolar borç verdiği arkadaşının pasaportuna el koydu, sonra bunu Bin 300 dolara sattı

Muhammed’in  kafa dinamo
banner598

 Suna ERDEN

Mohamed Mahmoud Mokhtar, kendisinden borç para isteyen C.O. isimli şahsa istediği meblağı verdi ancak karşılığında pasaportunu rehin aldı. 
C.O.’ye 500 dolar borç veren zanlı istediği sürede parasını geri alamayınca rehin aldığı pasaportu ülkede kaçak yaşayan bir şahsa bin 300 dolara sattı. 
Olay, C.O.’nun polise şikâyetçi olması ile ortaya çıkarken, zanlı gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının evinde yapılan aramada başka şahıslara ait pasaportlarda bulundu.
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, zanlı Mohamed Mahmoud Mokhtar’ın Temmuz ayı içerisinde kendisinden 500 dolar borç alan O.C.’nin pasaportunu rehin olarak aldığını ve daha sonra 1bin 300 dolar karşılığında ülkede kaçak olarak bulunan bir şahsa sattığını söyledi. 

Evde başka pasaportlar da bulundu
Zanlının yapılan şikâyet üzerine önceki gün evinde tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, evde yapılan aramada bir başkasına ait pasaport bulunduğunu da mahkemeye aktardı. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken ifadeler olduğunu ve evde bulunan başkasına ait pasaportun sahibi ile irtibata geçileceğini belirtti. Polis, tüm aktarmış olduğu olgular ışığında zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Seran Bensen zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474