banner564

Mangallar yandı masalar kuruldu

Boğaz’daki piknik alanına giden aileler haftanın stresini attı, çocuklar temiz havada gönüllerince koşup oynadı

Mangallar yandı masalar kuruldu
banner598
Melin DOBRAN

Kuzey Kıbrıs genelinde dün etkili olan güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, soluğu piknik alanları ve parklarda aldı.
Girne Boğaz’daki piknik alanına giden aileler haftanın stresini attı, çocuklar temiz havada gönüllerince koşup oynadı. 
Hanımlar sofra hazırlarken, erkekler de mangalda etleri pişirdi, içkilerini yudumladı. Piknik alanının temiz olmasından memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar, piknik yapmanın tadını çıkardı. Ücretli bölgeyi tercih eden vatandaşlar, temiz bir ortamda piknik yapmanın keyifli olduğunu belirtti. Geçmiş yıllarda çevrenin kirli olmasından dolayı doğru düzgün piknik keyfi yapamadığını dile getiren vatandaşlar, ücretli bölgede mangal, tuvalet, su ve çöp poşeti gibi imkânlardan faydalandıklarını söylediler. 

Vatandaş ne dedi?

Mehmet Bozoğlan
“Her zaman Boğaz Piknik Alanı’na geliyoruz. Ücretli olan bölgeyi tercih ediyoruz. Burası daha temiz. Oturacak yer buluyoruz. Su ve tuvalet ihtiyacımız olduğunda sıkıntı yaşamıyoruz. Hem kafamızı dinliyoruz, hem de çocuklar rahatça koşup oynuyor.”,

Hasan Eyi
“Sürekli geldiğimiz bir yer. Oldukça temiz olduğundan dolayı burayı tercih ediyoruz. Masa başı 15 Lira ödüyoruz. Karşılığında mangal ve çöp poşeti veriyorlar. Eskiden buraları bu kadar temiz değildi. Şimdi etrafta çöp yok. Kullanacağımız suyun burada mevcut olması bizim açımızdan çok iyi.”


Enver Mamülcü
“Vatandaşlar burada daha önce çöplerin içinde piknik yapıyordu. Biz piknik yapmak için sürekli olarak buraya geliyoruz. Oturacak doğru düzgün bir masanın olması, tuvaletin olması ve etrafta çöp olmaması bizim açımızdan oldukça iyi. Burada bize kolaylık sağlanıyor. Mangal ihtiyacımızı buradan karşılıyoruz.”

Ersin Tünay
“Piknik alanındaki bir bölüm ücretli olmaya başlayınca her şey normale döndü. Kullandığımız alan ve çevre temiz. Ücretli olmadan önce de herkes kirlettiği yerini temizleyebilirdi. Önemli olan piknik yapacağımız yerin temiz olması. Ayrıca burada kullanmamız çöp poşeti ve mangal da veriyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474