banner564

Masada en güçlü silah

Memur Sen’in yeni yönetimi ile görüşen Derviş Eroğlu, devlete sahip çıkmanın, çözüm karşıtı olmak anlamına gelmediğine vurgu yaptı

Masada en güçlü silah
banner598
İbrahim DİRAN 
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, devlete sahip çıkmanın, çözüm karşıtı olmak anlamına gelmediğine işaret ederek, ortaya atılan görüşlerin müzakerecilere yardımcı olduğunu ve hiçbir zaman sıkıntı yaratmayacağına inandığını belirtti. 
İsviçre’de yapılacak liderler görüşmesine de değinen Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı döneminde Toprak ve haritanın, 5’li zirve tarihinden bir hafta önce görüşülmeye başlanması yönünde bir mutabakat yapıldığını hatırlattı. 
Eroğlu, Kıbrıs Rum siyasi parti temsilcilerinin Kıbrıs sorunuyla ilgili taleplerinin çözüm planında yer almaması durumunda referandumda hayır oyu kullanma tehdidinde bulunmasının, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in elini zayıflatmaktan öte güçlendirdiğini belirtti.
Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) yeni yönetimini kabulünde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün kurum ve kuruluşlarını demokratik seçimlerle seçebildiği bir devlet sahibi olduğuna işaret ederek, devletin, müzakere masasındaki en güçlü silah olduğunu söyledi.
Devlete sahip çıkmanın çözüm istememek anlamına gelmediğini ifade eden Eroğlu, “Bir devletiniz olmaza müzakere masasında sizi başka türlü değerlendirirler. Bir devletiniz olduğu zaman eliniz daha güçlü olur ve sizi farklı değerlendirirler” dedi. 

Mındıkoğlu: Katkıları çok önemli
Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu ise, demokratik bir seçim geçirdiklerini ve sendikayı eski günlerine kavuşturmak hedefiyle göreve talip olduklarını söyledi.
Mındıkoğlu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak Eroğlu’nun ülke için yaptığı katkıların çok önemli olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474