banner564

Masum da görünse suç

İnternetteki görüntülerden etkilenen ve apartmanın çatısına Hintkeneviri eken 19 yaşındaki Kutay Doğulu, bu merakının bedelini 6 ay hapis yatarak ödeyecek

 Masum da  görünse suç
banner598

Kaldığı apartmanın çatısında saksı içerisinde Hintkeneviri yetiştiren ve Mayıs 2015 tarihinde polis tarafından yakalanan 19 yaşındaki Kutay Doğulu 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Taşkınköy bölgesinde bir apartmanın çatısında yapılan aramada saksı içerisinde bulunan bir adet 70 santim boyundaki hintkeneviri bitkisi ile ilgili yargılanan 19 yaşındaki sanık Kutay Doğulu hakkındaki dava karara bağlandı. İnternetten görüp merakından hintkeneviri ektiğini itiraf eden sanık hapse mahkûm edildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran ve Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Barkın’ın baktığı davada yargılanan sanığın işlediği suçunun hafife alınacak bir suç olmadığı belirtildi. 

Kararı okuyan Başkan Güran, sanığın internet üzerinde görüp merakından 1 adet hintkenevirini ekerek yetiştirmesinin ne kadar masum görünse de suç olduğunu söyledi. Başkan Güran bu tür suçları işlemeye niyet edecek olanlarında caydırılması için sanığa verilmesi gereken en uygun ve adil cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğu kararına vardıklarını belirtti. Başkan Güran, sanığı mahkûm olduğu hintkeneviri ziraatı suçundan 6 ay hapse gönderilmesi kararını oy birliği ile verdiklerini açıkladı.


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473