banner564

“Mavi vatana  sahip çıkacağız”

Tatar, vizyonu, misyonu ve kalkınma projeleri ile KKTC’yi daha güzel bir geleceğe partisinin taşıyacağını söyledi

“Mavi vatana  sahip çıkacağız”
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, “Vizyonu, misyonu ve kalkınma projeleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) daha güzel bir geleceğe partisinin taşıyacağını” söyledi.

UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkanı Tatar önceki gece Akdoğan’ı ziyaret etti.
Tatar’ın Akdoğan ziyaretinde Genel Sekreter Hasan Taçoy, Gazimağusa İlçe Başkanı Olsan Oran ile bazı milletvekilleri de hazır bulundu.
Ersin Tatar, yaptığı konuşmada, “Mevcut hükümet yüzünden ülkenin gidişatından memnun olan, olumlu bir şeyler başarılabileceğine inanan kalmadığını” savunarak, şunları ileri sürdü:
“Hükümet istediği kadar konuşsun, halk kararını vermiş bu hükümeti kafasında bitirmiştir. Dolayısı ile bunu anlamaları lazımdır. Türkiye ile ekonomik ve mali protokolü çok elzem olmasına rağmen bir türlü imzalayamamak hükümetin sorunudur. Aralarında ciddi görüş ayrılıkları ve uyumsuzluklar var ama yokmuş gibi izlenim yaratmaya çalışıyorlar. Halbuki gerçekler ortadadır. Ne Kıbrıs konusunda ne de ekonomide ne yapılacağı noktasında ülkenin yararına ortak bir yol izleyebilecek durumda değildirler.”

“Deniz dipleri karalar kadar önemlidir”
Ersin Tatar, Kıbrıs adasının enerji kaynakları ve enerji arzı konuları dikkate alındığında çok önemli bir konumda olduğuna da işaret etti ve şunları söyledi:
“Son zamanlarda ortaya ‘mavi vatan’ diye yeni bir kavram ortaya atılmıştır. Mavi Vatan, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz ile Ege denizindeki uzantılarını da kapsamaktadır. Şurası bir gerçek ki deniz dipleri de en az karalar kadar ülkeler için önemlidir. Bir bakıyorsunuz Rum –Yunan ikilisi Ege’den başlayarak İskenderun Körfezi’ne kadar tüm Doğu Akdeniz’i kendisinin sayan haritalar yayınlıyor. Etraftaki ülkelerle kendilerine göre, Türkiye ve KKTC’nin haklarını yok sayan bağlantılar içine giriyorlar. Buradan bir kez daha kendilerine sesleniyorum: Türkiye farkındadır, Kıbrıs Türkü haklarının gasp edilmesine müsaade etmeyecek, Anavatan Türkiye ile birlikte hareket ederek, mavi vatana da sahip çıkacak, onu koruyacaktır. Yanlış hesaplar muhakkak bir yerden geri dönecektir.”

“Maaş ödemeyi başarı sayıyorlar”
Öte yandan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, katıldığı televizyon programında ülke gündemini değerlendirdi. Ersin Tatar, ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek önerilerde bulundu.
Tatar, “maaşların borçlanarak ödendiğini” söyleyerek, “Maaşları ödemeyi başarı olarak gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.
İhalelerin açılmamasıyla özel sektörün sıkıntıya girdiğini kaydeden Tatar, ekonominin küçüldüğünü, süratle gerçekleri görerek adım atılması gerektiğini söyledi.
Tatar; turizmde, yüksek öğretimde ciddi düşüşler yaşandığını belirterek, “Turizmde teşvik ödemeleri yapılamıyor, yüzde 30’lara varan daralma var, önümüzdeki dönemde ödeme yapılacak mı bilinmiyor. Turizmde planlama yok. Turizmciler 2020 yılının pazarlamasının başlaması gerektiğini kaydediyor. Ciddi sıkıntılar mevcut. Aynı düşüş yüksek öğretimde de var” ifadelerine yer verdi.

Protokol bir an önce imzalanmalı
Ekonomik protokolün Eylül 2018 yılında imzalanması gerektiğini, ancak henüz imzalanmadığını belirten Tatar, yaşanan gecikmenin “KKTC’ye pahalıya mal olduğunu”, protokolün bir an önce imzalanması gerektiğini söyledi.
Hükümetin Türkiye’deki sistem değişikliğini öne sürdüğünü söyleyen Tatar, “Bugün Türkiye başka ülkelerle anlaşmalar imzalıyor” dedi.
Tatar, protokolün daha önceden 3 yılda bir yapıldığını da hatırlatarak, hükümetin protokolü 1 yıllığına imzalamak istediğini savundu.

“Piyasa TL’ye yönlendirilmeli”
Türk Lirası hakkında da konuşan Tatar, hükümetin piyasayı TL’ye yönlendirme için çalışma başlattığını ancak devamının gelmediğini kaydetti. Çalışmanın devam etmesi gerektiğinin altını çizen Tatar, “Türkiye ile TL kullanılmalı, yaptıkları çalışmanın arkası gelmedi” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474