banner564

Mazbata gelince uyandı

Bir vatandaşın trafik cezalarını sildireceği gerekçesiyle 3 bin 800 lira rüşvet almakla suçlanan polis memuru mahkemeye düştü

Mazbata gelince uyandı
banner598
Suna ERDEN
Girne’de görev yapan polis memuru Osman Akınsel’in, bir vatandaşı trafik cezalarını mahkemede halledeceğine ve cezalarını ödeyeceğine dair kandırarak para aldığı ileri sürüldü. Mahkemede, R.G isimli 45 yaşındaki adamı radar cezalarını, alkolden dolayı kesilen cezasını ve park cezalarını halledeceğini söyleyerek 3 bin 800 TL parasını aldığı aktarılan zanlı Akınsel şikâyet üzerine önceki gün tutuklandı. 
Olayın R.G’ye trafik cezalarından dolayı mazbata gelmesiyle ortaya çıktığı belirtildi. Sahtekârlıkla para temini ve dolandırıcılık suçlarından dolayı tutuklanan zanlı dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Bir değil üç kez kandırdı
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, zanlının 21 Ağustos 2017 tarihinde Girne’de alkollü yakalandığı için trafik cezası alan R.G isimli şahsa, cezasını halledeceğini söyleyip 6 Eylül tarihinde 2 bin 200 TL aldığını söyledi. 
Polis, zanlının Ekim ayında ise yine R.G isimli tanıdığının 4 trafik cezasını mahkemede halledeceğine dair vaat vererek bin 100 TL para aldığını ifade etti.
 Zanlının son olarak 27 Ekim 2017 tarihinde yine R.G isimli şahıstan radar cezasını halledeceğini söyleyip 500 TL aldığını kaydeden polis, 6 Aralık tarihinde R.G isimli şahsa trafik cezalarından dolayı mazbata gittiğini, R.G’nin kandırıldığını anladığını ve polise gelerek şikâyetçi olduğunu açıkladı. 

Kefili buldu kurtuldu…
Zanlının sahtekârlıkla toplam 3 bin 800 TL aldığını, şikâyet üzerine tutuklandığını belirten polis, ifadesinde paraları aldığını kabul ettiğini, aleyhine getirilen davalara da kabul yönünde cevap verdiğini söyledi. Zanlının polis memuru olduğunu, Dikmen’de yaşadığını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek yargılanıncaya kadar teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473