banner564

Suçu birdi iki oldu

Polis tarafından önceki gün sahte ehliyet meselesiyle ilgili tutuklanan Emirzade Tilki’nin, sahte çalışma izni de yaptırdığı ileri sürüldü

Suçu birdi iki oldu
banner598
Suna ERDEN
Sahte ehliyet düzenlediği gerekçesiyle önceki gün tutuklanan Şoför Okulu sahibi ve aynı zamanda Şoför Okulları Birliği Başkanı Emirzade Tilki dün teminat duruşmasına çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı hakkındaki iddialar aktarıldı. Zanlı Tilki’nin hem sahte çalışma izni hem de sahte ehliyet hazırladığı öne sürüldü.
İddialara göre, zanlı 2014 yılı Ağustos ayında başkasına ait bir firma üzerinden Türkiye’de bulunan Ahmet Bilir için çalışma izni çıkarttı. Zanlı çalışma izni temin ettikten sonra kendisine ait şoför okulunda Bilir’in B sınıfı ehliyet için ders aldığını gösterip sahte evraklar düzenledi. Zanlı KKTC’de bulunmamasına rağmen Bilir’in sahtekârlıkla B sınıfı ehliyet almasını sağladı. Polisin 10 aydır sahte ehliyet meselesi ile ilgili yürüttüğü soruşturmada zanlı Tilki’nin de suça karıştığı tespit edildi. Soruşturma amaçlı bir gün süreyle tutuklu kalan zanlı Tilki dün teminat için çıkarıldığı mahkeme tarafından, 2 kefilin 50’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Onlarda tutuklanmıştı
Soruşturma kapsamında 25 Ekim 2017 tarihinde Sürüş Ehliyeti Müfettişleri Savaş Gökdeniz, Münir Gayi, suç tarihinde müfettişlik yapan Taner Nusret’in, Ergüneş Şoför Okulu sahibi Yahya Ergör de tutuklanmış, polis gözetiminde bir gün tutulan zanlılar 27 Ekim tarihinde mahkemeye çıkarılarak teminatla serbest bırakılmıştı.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474