banner564

Meclis’te yeni dönem

TÜK’ün 2016 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı 29 kabul, 2 ret oyuyla kabul edildi

Meclis’te yeni dönem
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, geçen haftaki törensel nitelikli açılış toplantısının ardından, dün, yeni dönem çalışmalarına başlamak üzere saat 10.30’da toplandı. 
Esat Ergün Serdaroğlu başkanlığında toplanan Genel Kurul’un özel gündeminde bulunan, Toprak Ürünleri Kurumu 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı tasarı 29 kabul, 2 ret oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildi. 
Genel Kurul gündeminde ayrıca, Casino İşletmecileri Birliği Yasa Tasarısı ve Birleştirilmiş Ekonomik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Önerisi vardı. 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, önümüzdeki haftadan itibaren olağan toplantılarını pazartesi ve salı günleri yapma kararı aldı.
Meclis, pazartesi günleri yasama; salı günleri ise denetim işlevi yapacak. 
Genel Kurul’da daha sonra bazı tasarıların komitelerde ve Genel Kurul’da görüşülmeleri konusunda ivedilik kararları alındı.

Erhürman: Elektrik tartışılmalı
Bilgiye sunuşların ardından söz alan CTP Milletvekili Tufan Erhürman, elektrikte mevcut izole sisteme yapılacak atılımları desteklediğini söylediğini, ancak anlaşma imzalanmadan önce ekonomik fizibilite meselesi ve Türkiye’den elektrik satın alma konumuna mı girileceğinin tartışılmasını istediklerini söyledi.

Denktaş: İmzalanacak çerçeve anlaşması
Başbakan Yardımcı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eleştirilere cevaben yaptığı konuşmada, imzalanacak anlaşmanın, çalışmaları başlatacak bir çerçeve anlaşması olduğunu belirterek, bunun detaylarının ve nasıl bir uygulama içine gireceğinin daha sonraki iş olduğunu kaydetti.
Denktaş, 2016-2017’nin çözüm yılı olacağının konuşulduğunu, dolayısıyla bunu anlaşmanın detaylarının 2018’e sarkıtılmasını öngördüklerini belirterek, eğer bir çözüm olursa Güney’de atılan adımlara paralel bir iş yapılması amacıyla bunun 2018’e bırakılmasının düşünüldüğünü ve Kıb-Tek’in tamamen ortadan kaldırılmadan, Kıb-Tek’in yeniden yapılandırılmasının düşünüldüğünü anlattı.
Detayların tartışılması için önümüzde çok zaman olduğunu ifade eden Denktaş, anlaşmanın sadece çalışmaların başlatılması için olduğunu vurguladı. Denktaş, bunun tam ifadesiyle bir niyet belgesi gibi imzalanacağını belirtti.

Angolemli: TÜK can çekişiyor
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda özel gündeminde bulunan Toprak Ürünleri Kurumu 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşüldü.
İlk sözü alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, TÜK’ün son zamanlarda en çok konuşulan konulardan biri olduğuna işaret ederek, kurumun basında “zorda olan, can çekişen” bir kurum olarak yer aldığına dikkat çekti. 
Fonlar konusunun, tüccarın aleyhine, üreticinin lehine olduğunu belirten Angolemli, üreticiyi destekleyen maddeleri takdirle karşıladıklarını kaydetti. 

Şahali: TÜK toplum için önemli 
CTP Milletvekili Erkut Şahali de, TÜK’ün önemine işaret ederek, alınan fon kararıyla TÜK’ün toplum için ne denli önemli olduğunun görüldüğünü söyledi. 
TÜK’ün durumu için ciddi, gerçekçi ve bütünlüklü Sayıştay denetimine tutulması gerektiğine de dikkat çeken Şahali, TÜK’ün şu anki haliyle yetki ve sorumluluklarını yerine getirmesinin mümkün olmadığına işaret etti. 
Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) 2016 Mali Yılı Bütçesi, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul edildi.
Cumhuriyet Meclisi dün TÜK Bütçe Yasa tasarısını görüşüp oyladı. Oylamadan önce yasa tasarısıyla ilgili konuşmalar yapıldı.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da eleştirileri yanıtladı.
Genel Kurul, gruplar arası varılan mutabakatla dünkü çalışmalarını tamamladı. Meclis sonraki birleşimini 13 Ekim Perşembe günü yapacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473